Защо е важно да наемете лицензирана фирма за смяна на водомер?

Защо е важно да наемете лицензирана фирма за смяна на водомер?

За да бъде извършена подмяна на водомери преди всичко е необходимо да се вземат под внимание някои основни насоки и правила, които се изискват от дружеството доставчик на вода. Затова много абонати предпочитат при издаване на предписание да наемат фирма, която отговаря на критериите и може да осигури на потребителите качествена и коректна услуга. В какво се изразява дейността и защо се изисква от софийска вода лицензирана смяна на водомер предстои да разберете от днешната тема. Приоритетите на екипите с лиценз не са за подценяване, тъй като именно на тях можете да разчитате за коректно, експедитивно и сигурно организиране на процеса.

Защо е толкова важен лиценза?

Софийска вода АД както и всяко друго дружество доставчик на вода имат своята нормативна уредба, съобразно която се извършват всякакви видове ремонтни услуги и дейности. Като задължителна мярка се приема тази, която се отнася до наличието на лиценз, който следва да притежава наетия водопроводен екип, на който ще извърши подмяната на дефектен или морално остарял водомер с нов.

Ключово е да има такъв валиден лиценз, тъй като това на практика означава, че:

  • Разполагате с професионален, обучен екип, който е наясно с детайлите по провеждането на услугата, която се отнася до подмяна на измервателните устройства;
  • Инсталира се правилното, утвърдено от Софийска вода съоръжение за отчитане на вода;
  • Не се налага да се ангажирате с документална обработка що се отнася именно до това да бъде в момента на монтажа узаконен водомера.

Изложените три причини са съществени за това да бъдете абсолютно наясно, че когато се търси коректно и ефективно решение за смяна то следва да се доверите на такива специалисти, които са коректни и могат адекватно да проведат изпълнението на поетия ангажимент.

От какво зависят тарифите?

Няма как преди всичко да се позаинтересувате и колко ще ви струва смяната на такива уреди. Стойността на услугата е определяща за повечето клиенти и затова те предпочитат да направят запитване за оферти при няколко екипа, които притежават лиценз.

На практика имайте предвид, че тарифите за свършената работа са унифицирани и дори да има някакви разлики те са в минимални граници. И все пак има значение на кой ще поверите смяната, защото от това зависят сигурните и ефективни експлоатационни показатели на водомера. С оглед на това да ви насочим към такива услуги е добре да знаете, че когато става въпрос за качествени такива то цената зависи от:

  • Сложност на изпълнение на задачата;
  • Вид на уреда, който предстои да бъде подменен – за топла или студена вода;
  • Дали е аналогово или електронно устройството;
  • В момента на смяната ли ще се извърши узаконяването;
  • Какъв е опита на лицензираните специалистите и други.

Обикновено тарифите за лицензирана смяна се определят още в самото начало за да няма неприятни изненади от страна на абонатите, когато настъпи момента за заплащането на сметката. Прочетете още по темата и оферти.

Специфики

Предписанията, които Софийска вода АД издава на своите абонати, когато предстои да се подмени аналогов с дистанционно отчитане водомер са специфични. Не само, че екипа следва да е запознат със самата процедура по провеждане на мероприятия за подмяна, но и да има яснота що се отнася до инсталирането на радиопредавател, чрез който се подава информация за това какви са показанията, които отчита водомера.

В обобщение можем да споделим, че реално, когато се търси ефективен и сигурен начин за осигуряване на компетентно отношение към процедурата то екипа не само трябва да притежава лиценз, но и да е напълно запознат с цели процес по изпълнение на поетите ангажименти, които включват:

  • Физическа подмяна на измервателните устройства;
  • Изготвяне на документи, удостоверяващи нормативната издържаност на процеса;
  • Узаконяване на новия водомер и въвеждането му в експлоатация;
  • Издаване на гаранции за качество на водомера както и вложения труд.

Не пренебрегвайте професионалните екипи, които може да работят на по-високи цени, но пък са гарант за правилно функциониране на измервателните уреди. Прочетете още в техният блог.

0
, обновено на 28/08/2024
публикувал: News359.bg