Заловени криминално проявени простреляли младеж

Заловени криминално проявени простреляли младеж

Към 04.33 часа вчера бил получен сигнал, че пред сградата на театъра лежи младеж в безпомощно състояние. Пристигналият на място екип установил самоличността му – 24-годишен столичанин. Младежът бил с огнестрелна рана в областта на гърба, веднага е откаран в болница, където лекарите все още се борят за живота му, съобщиха от МВР.

В резултат на светкавичните действия, проведени от служители на столичното Първо РУП бе задържан 31-годишният П.Н.. Той бил засечен заедно с двама негови авери -  Т.А. /37г./ и А.Т. /29 г./.

Служителите на Първо РУП организирали заградителни действия в района и попаднали на тримата криминално проявени П.Н., Т.А. и А.Т. В хода на разследването е установено, че физически извършител на опита за убийство е П.Н. от София. Намерено и иззето е оръжието – газов пистолет, с което той е стрелял. Справка в регистрите на полицията посочва, че единият от задържаните – Т.А., е жител на силистренското село Посев и пребивава на територията на столицата без постоянен адрес.

Материалите са докладвани в СГП.  П.Н. е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 ч. След разпит двамата му познати са освободени от полицейския арест.

0
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg