Tresor е една от най-популярните ароматни линии на Lancome

Tresor е една от най-популярните ароматни линии на Lancome

Френската компания за парфюмерия и козметика Lancome впечатлява с класата на своите продукти вече близо 90 години. Създадена е през 1935 г. от Арман Петижан. Името на компанията - Lancome е вдъхновено от руините на замък - Le Château de Lancosme, а символът ѝ е роза, във връзка с красивите розови полета, които заобикалят замъка. 

Дамските парфюми на Lancome придобиват световна известност

Първите ухания на Lancome са представени през 1935 г. на световното изложение в Брюксел. Това са Tendre Nuit, Bocages, Conquete, Kypre и Tropiques. От тогава до днес са разработени над 170 аромати с марка Lancome, като най-голяма популярност печелят дамските парфюми на бранда. Уханни композиции за Lancome проектират някои от най-именитите парфюмеристи, сред които Франсис Кюркджиян, Алберто Мориляс Кристин Нагел, Аник Менардо, Арман Петижан, Кристоф Рейно, Тиери Васер, Онорин Блан, Оливие Полж, Доминик Ропион и др. 

Уханията от линията Tresor са сред най-търсените в каталога на Lancome

Представеният през 1990 година парфюм на Lancome - Tresor е един от най-продаваните дамски аромати в много страни по света. Уханната композиция е дело на София Гройсман. Флоралният аромат се открива с нотки дива роза, кайсиев цвят, люляк и праскова, последвани от жасмин, момина сълза, ирис и хелиотроп в сърцевината. Базовият акорд е съчетал амбра и мускус, което придава чувственост на уханието. Категоричният успех на парфюма дава основание за създаването на цяла ароматна линия Tresor на Lancome. 

През 2013 година е лансирано цветното-ориенталското ухание Lancome Tresor Lumineuse, разработено от Доминик Ропион. Женствената, фина и деликатна ароматна композиция е преплела хрупкава и сладка пралина, маслодайна роза, листа от виолетка, мускус, дървесни акорди и сандалово дърво. Парфюмът бързо печели сърцата на дамите, които обичат да бъдат забелязвани. 

Две години по-късно на пазара се появява още едно изкушение на Lancome - Tresor La Nuit . Парфюмът е разработен от Кристоф Рейно и Амандин Мари, които си поставят за цел да създадат любовен еликсир, който да омагьосва мъжете. Уханието подчертава женствеността и сексапила на всяка дама, която го носи. Пищният ароматен акорд е съчетал тъмна роза, ванилия от Таити, орхидея, тамян, папирус, пачули, личи и пралина.

Нови попълнения на хитовата ароматна линия на Lancome - Tresor продължават да се представят и през последните години

Едно от най-новите издания е от 2020 година. Флорално-плодовата тоалетна вода за жени La Nuit Tresor Nude е актуализиран вариант на емблематичния дамски парфюм Lancome La Nuit Tresor от 2015 година. Уханната композиция на La Nuit Tresor Nude е още по-деликатна и романтична, обединила свежестта на бергамот, омайната пищност на роза и кремообразната сладост на ванилия и кокосово мляко. 

Парфюмите от колекцията Tresor на Lancome са женствени и чувствени

Ароматите от линията Tresor на Lancome допадат на дами, които съзнават добре своята привлекателност и се възползват от въздействието ѝ върху околните. Парфюмите на Lancome завладяват по един фин и деликатен начин, без да се натрапват агресивно. Отличителна черта за тях е френската класа и изтънченост. 

0
, обновено на 31/08/2023
публикувал: News359.bg