Структура на добрият имейл

Структура на добрият имейл

Всеки имейл, който пишете, има една и съща основна структура: Тема, поздрав, основно съдържание на имейла и край. Но както при всяко писмо, има правилен начин да го направите и стандарти, които трябва да се следват. Ето как да напишете правилен имейл:

Тема

Темата може да бъде най-важната част от имейла, въпреки че често се пренебрегва в полза на  основното съдържание. Но ако изпращате рекламен имейл до някого или просто установявате професионална връзка, вашата тема може да е примамлива и адреата да отвори съобщението. От друга страна, лошо изработена или обща тема (като „Здравей“ или „Не искате да пропуснете това“) може да възпре читателя и да доведе до попадане на имейла ви в папката за спам.

„Прекарайте двойно повече време за създаване на правилната тема, както правите на /основно съдържание/, защото ако не отворят имейла, няма значение“, какво е то. 

 

Поздрав

В повечето ситуации на писане на имейли трябва да включите бърз поздрав, за да поздравите читателя, преди да се потопите в основното си съобщение или заявка.

Изключението: Когато сте във верига от имейли с близки колеги, често става по-естествено да изпуснете поздрава (както и края). 

Основно съдържание

Основното съдържание на имейла е съдържанието на вашето съобщение и то трябва да има ясна и конкретна цел, като например получаване на обратна връзка за презентация или уреждане на среща с нов клиент. Също така трябва да е кратко. По този начин хората ще бъдат по-склонни да го четат, вместо да го преглеждат и рискуват да пропуснат важна информация. Ако можете, сведете го до няколко изречения.

А имейли, които изискват повече детайлност, се опитайте да бъдат максимално фокусирани. „Никой не иска да чете роман. Искате да го запазите между три, четири или пет реда текст“.

Важно:

Точно както искате да започнете нещата правилно с вашия поздрав, вие също искате да се разделите добре. Това означава да напишете приятелски подпис. Тук има много възможности за избор.

Източник:  https://is-vn.bg/

 

 

0
, обновено на 19/11/2023
публикувал: News359.bg