Смесители за душ - какъв тип е подходящ за вашата баня?

Смесители за душ - какъв тип е подходящ за вашата баня?

Душ смесителите се предлагат в различни стилове. Съществуват модели с един лост, с два лоста и термостатични модели. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Преди да купите, трябва да знаете някои основни сведения. Например управлението на модела с един лост е по-неудобно за потребителя, отколкото на модела с два лоста.

Душове с един лост

Едноръкохватковите смесители за душ се предлагат в широка гама от стилове. Те са снабдени с един-единствен лост, а душ вентилът е разположен на стената. Този дизайн се различава от скритите душове, при които водопроводните арматури са скрити в стените. Този тип душове предлагат по-модерен и минималистичен вид. Двуфункционалният му дизайн му дава възможност да се съчетае с всеки тип баня.

Този модел е най-разпространен и може да спести вода и пари. Потребителят трябва само да премести лоста нагоре и надолу, за да регулира температурата и водния поток. Той е популярен, защото е достъпен и лесен за инсталиране.

Смесителни батерии с два лоста

Смесителните батерии за душ с два лоста предлагат удобен начин за контрол на температурата на душа. Проектирани така, че да имитират традиционните смесители, те са лесни за използване и са изключително интуитивни. Потребителите могат да регулират температурата и дебита в зависимост от предпочитанията си. Кранчетата могат да бъдат настроени да пускат студена или топла вода.

Изработени от висококачествени материали, тези кранове имат поцинковани дръжки и солидни месингови отливки. Имат още и петгодишна гаранция срещу производствени дефекти. Трябва обаче да знаете, че тази гаранция не покрива повреди по време на монтажа или монтирането.

Интуитивно управление

Интуитивното управление на смесителите за душ дава възможност на потребителя да контролира дебита и температурата. Въпреки че не можете напълно да избегнете студената струя вода, когато влезете в душ-кабината, все пак можете да направите преживяването под душа комфортно, като използвате контроли, които ви позволяват да настройвате потока и температурата на водата.

Някои душове са оборудвани с термостатично управление, което ви позволява да контролирате температурата и дебита на водата само с няколко завъртания на ръкохватката. Термостатите могат да се използват дори за регулиране на температурата за различните потребители.

Термостатични патрони

Смесителят за душ с термостатичен патрон е предназначен да регулира температурата на водата във вашия душ. Те използват две различни подавания на вода - топла и студена, за да гарантират, че душът ви има подходящата температура и налягане на водата за вашите индивидуални нужди. Тези устройства също така помагат за предпазване на дома ви от прекалено гореща или студена вода.

Термостатичните душ вентили са идеални за семейства с деца, тъй като вентилът се изключва незабавно при липса на студена вода. Това предотвратява опарване и осигурява безопасност на всички в къщата. Освен това термостатичните душ вентили предотвратяват внезапни промени в температурата, така че температурата на водата остава постоянна по време на душ.

0
, обновено на 03/10/2022
публикувал: News359.bg