Ще нанесе ли Симеоне нов удар - Прогноза за шампион на Испания

Ще нанесе ли Симеоне нов удар - Прогноза за шампион на Испания

Атлетико Мадрид е на път да разбие отново доминацията на Барса и Реал в Ла Лига. „Четата на Симеоне“ води с 7 точки пред градския си съперник, а има и един мач пасив. Барселона също се посъвзе и изостава на 10 пункта от „дюшекчиите“. По-вероятно обаче е, отборът на Роналд Куман да концентрира своите сили в мегасблъсъка Барса срещу ПСЖ в 1/8 финалите на Шампионската лига.

Какво мислят букмейкърите?

Според авторитетния букмейкър Бет 365, Атлетико е безапелационен фаворит, а крайният им успех е оценен с доста ниския коефициент от 1.40. Логични изглеждат и другите ставки. Реал Мадрид е втори с 3.5, а Барселона дебне от трета позиция с коефициент от 9.00. При положение, че разликата между двата гранда е само три точки, феновете на каталунците могат да опитат залог за своя тим, ако сметнат, че „червено-белите“ от столицата няма да удържат високото темпо до края на сезона.

Нашата прогноза

Атлетико се справя невероятно, но двата колоса на испанския футбол все още не са се отказали. С оглед огромния коефициент за Барса, ние ви съветваме да опитате малък залог за каталунците. Може да се подсигурите и с по-солидна сума за титла на Атлетико, която да ви гарантира печалба. Реал също не е за отписване, но по-скоро считаме, че „белите“ ще се насочат към любимата си „ушата купа“.

Как се справят отборите

Атлетико Мадрид

8 гола в 18 мача е допуснала защитата на „дюшекчиите“ до този момент. На второ място в тази класация са тимовете на Реал Мадрид и Севиля с два пъти повече допуснати попадения. Тимът има една загуба в първенството – от Реал Мадрид и вече отпадна от турнира за Купата на Краля, след шокиращо поражение от третодивизионния Корнеля. В Ла лига отборът натрупа 7 поредни победи, а ако изключим поражението от градския съперник, то можем да добавим още 7 успеха. Луис Суарез е човека във форма, разписвайки се цели 12 пъти в едва 15 срещи за първенство. Уругваецът бе изгонен от Барса и изглежда пределно мотивиран да се докаже отново.

Реал Мадрид

Реал загуби от Атлетик Билбао в мача за Суперкупата, след което отпадна и от надпреварата на Купата на краля, след изненадваща загуба от Алкояно – скромен отбор от третия ешалон. Сред феновете вече се чуват мнения, че времето на Зидан е свършило. Тимът обаче все още е в битката за титлата, а остават и елиминационните мачове от Шампионската лига, където Реал е абсолютен хегемон. Ако обаче отборът отпадне от „турнира на богатите“ в ранна фаза, то французинът със сигурност ще бъде заменен, а шампионската титла едва ли ще може да бъде спечелена с деморализиран състав. „Белият балет“ стабилизира представянето си в Ла Лига и натрупа 9 поредни срещи без загуба. Проблемът обаче е, че бяха допуснати 2 равенства – като гости на Елче и Осасуна. При толкова голяма разлика, всяка загубена точка срещи средняци може да се окаже фатална, но път и през миналия сезон „кралете“ изоставаха с доста точки, но много силна серия от 10 поредни успеха в крайна сметка им осигури 34-та титла на Испания.

Барселона

Барса загуби финала за Суперкупата срещу Атлетик Билбао и бе на крачка да отпадне от Корнеля за Купата на Краля, все пак в продължението „блаугранас“ отбеляза два гола и вече е тотален фаворит за спечелване на трофея. В първенството нещата сякаш потръгнаха и тимът на Роналд Куман се намира в отлична форма, след като няма поражение в последните 9 кръга (при само две равенства). Разликата от 10 точки обаче идва твърде голяма и по-скоро отборът ще хвърли сили в останалите турнири и по-специално в елиминациите на Шампионската лига. Още в първия рунд, съперник е финалиста от миналия сезон – ПСЖ. Барса обаче няма право на грешка, особено ако иска да задържи Лео Меси, който отдавна обяви, че обмисля да си тръгне.

5
, обновено на 29/01/2021
публикувал: News359.bg