Съвети при почистване на диоптрични очила

Съвети при почистване на диоптрични очила

Всяка нова придобивка, включително и чифт закупени диоптрични очила, губят своя блясък във времето, ако за тях не се полагат необходимите грижи.

Правилното съхраняване на една вещ създава предпоставка за увеличаване на нейния експлоатационен живот. Специалистите от Skyoptic.bg споделят какво значение има чистенето, идеи за съхранението на диоптричните очила, които да бъдат запазени непокътнати във времето и да ви осигурят добро зрение.

Защо е важно почистването и съхранението на диоптричните очила?

Независимо от качеството на изработката, материала или марката производител на очилата, редовното чистене на стъклата е важно, защото осигурява по-добра поддръжка, премахване на замърсяването и ви осигурява кристална картина.

Съхранението е важна част от грижите, които да полагате за своя аксесоар, защото крехката му структура, е податлива на злополучни събития – удар, натиск, надраскване. За да предпазите диоптричните си очила по най-сигурния начин, който ще подпомогне те да останат издръжливи във времето, е да заложите на калъф за целта.

очила с диоптър

Какви средства за почистване можем да използваме?

Познатият метод за почистване на този тип аксесоари, за чиято цел се използват дрехите, е грешен и не бива да се практикува. Най-сигурният начин да осигурите чиста повърхност за стъклата си, е чрез следните пособия:

  • микрофибърна кърпичка – самото покритие на кърпичката е предвидено за почистване чрез леки и нежни движения да улавя праховите частици и мръсотията, без да излага на опасност крехката структура;

  • спрей – в комбинация на микрофибърна кърпичка, спреят за почистване на диоптрични и слънчеви очила е най-оптималното решение, което можете да предприемете;

  • специална мокра кърпичка – когато сте на път и ви се наложи да изчистите стъклата на аксесоара ви, компактен и ефикасен вариант, е да се снабдите със специални мокри кърпички, чиято цел на ползване е конкретно тази.

Съвети от професионалисти за качествена поддръжка на диоптрични аксесоари

При закупуването на очила, независимо от какъв тип, можете да откриете в калъфа за съхранение кърпичка, която обаче не предоставя необходимата степен на чистота, защото много лесно задържа прахови частици и попива мазнина. По същата причина дрехата не е подходяща за осигуряване на кристално чиста повърхност, защото наличието на много прах може да влоши състоянието.

Комбинацията от спрей и микрофибърна кърпичка е доказано най-добрият метод за почистване на стъклата. Начинът на използване също има значение. Трябва да напръскате последователно и обстойно стъклената повърхност и рамката. Движението, което трябва да следвате, е линията на попиване с кърпичката да се случва отвън навътре – от рамката към стъклото.

Ако към момента на необходимост от почистване не разполагате със спрей, микрофибърна или мокра кърпа, може да използвате течаща вода и течен сапун за ръце, който ще премахне петната. След старателното измиване трябва да подсушите с чиста кърпа или ако нямате под ръка – салфетка.

Независимо дали сте мъж, жена или дете, трябва да си създадете навик да прибирате диоптричния си аксесоар в калъфа, веднага след като спрете да ги ползвате. Носенето на главата е неподходящо, защото така се създава предпоставка за постоянно замърсяване, а и се повишава опасността от нараняване и повреда. При носене на главата рамката може да се разшири и да не ви бъде по мярка, което създава необходимост от корекции и замяна. Избягвайте близостта им с козметични продукти и гримове, както и избягвайте да ги носите в задимени пространства, където микрочастици полепват по покритието и могат да застрашат качеството му.

0
, обновено на 21/11/2022
публикувал: News359.bg