Съвети при избор на хотел в Разлог, какво трябва да знаем

Съвети при избор на хотел в Разлог, какво трябва да знаем

Какви са рисковете. 

Започваме отвън навътре: от външната среда, към характеристиката на хотелите.

Къде да бъдете: в Банско, в Баня, в Добринище или около Разлог. Дестинацията наистина е очарователна: планини, минерална вода, приятен климат, местен живот, богат културен календар, много добри комуникации. Многобройните предимства предопределят туристическото развитие. Как да се ориентирате в огромното разнообразие от хотели и места за настаняване. Статистиката, отразена в резервационните системи на работещите обекти е следната: 707 хотела в Банско, 77- в Разлог и туристически регион Пирин, 39- в Добринище и 16- в село Баня.

Преди всичко трябва да сте наясно какво търсите: 

  • семеен хотел или къща, където домакините живеят заедно с гостите си в полудомашна атмосфера, където със сигурност ще имате любимите си пържени филийки, палачинки, мекици и топла баничка;
  • класически хотел, предлагащ богата палитра от предложения, СПА и релакс. Почивка, която ще Ви освободи от напрежение, с необходимото лично пространство, но с често стандартно меню;
  • апартаментен комплекс, където общо казано услугите са доста „окастрени“, но пък отварят възможности за изследване на региона, за добри или лоши експерименти. 

И така: 

Баня е селце, което въпреки бурното си развитие и милионите в луксозни хотели все още е далеч от курортна визия. СПА хотелите тук са своеобразно бягство от действителността. 

В Разлог можете на воля да пуснете децата да карат колела в парка, да разгледате музейната колекция и да изпиете чаша ароматно кафе сред провинциална идилия. Мегакомплексите от апартаментен тип са извън града в региона Беталовото, в подножието на Пирин планина. Те са изградени на място, където в миналото никой не е помислял за живот, защото са там, където се отваря фунията на прохода Предел за силните и студени западни ветрове. Но пък плюс е невероятният планински пейзаж и спокойствието. Ако обърнем поглед към историята, единствено мястото на хотелският комплекс „Катарино“ е специално търсеното и проучено от гледна точка благоприятна природна среда, балнеология и климатолечение. „Катарино“ е на южен склон в Рила, така наречените Припеци. Разполага със собствен минерален извор. Намира се на заветно място със незабравима панорама към Пирин.

В Добринище нищо ново. Познатият плувен басейн концентрира интерес от цялата котловина. През лятото там е доста натоварено. Кулинарните туристи редовно посещават две стари крайпътни механи и рибарниците в посока хижа Гоце Делчев. Извън това, повечето туристи отминават транзит града в посока хижа Безбог, следвайки популярните планински маршрути. 

Въпреки критиките все пак всички пътища водят към Банско. Ще изброим предимствата на възрожденския градец: приятен градски площад, детските зони и тенис кортове, страхотни механи с жива музика, историческите забележителностите, емблематичната църква „Св. Троица“ и сребърните камбани, биещи по празник, Посетителския център на Национален парк Пирин и др. Културният календар на Банско обединява дестинацията. Банско е врата към най-високите върхове в Пирин: Вихрен, Кутерло, и Кончето. Курортът е на равно разстояние /6км./ от Разлог, Баня, Добринище и на 10км. от едно различно място- Катарино!

Какво се случва около избрания хотел?

Рискът да попаднете в супер застроена зона вече е твърде голям в популярното с горещите си минерални извори село Баня. С опцията Street view на Google ще получите вярна представа.

Бързото строителство в дестинацията Банско и Разлог се отразява на инфраструктурата на курортите. Дали имате улица, а не прашен коларски път, паркинг и обществена зона до Вашия хотел- струва си да се замислите. Истина е, че вече близо 20 години до някои хотели в Банско все още няма нормален път и осветление. 

Уникално ли е уникалното място? Природата включена ли е в сметката или всичко е за сметка на природата. 

Съобразени ли са капацитетите на хотелската част с капацитетите на басейна и СПА центъра. Дали няма да се борите за шезлонг, да се препъвате в гостите и да Ви сервират в пластмасова чашка на бара. Чудо на чудесата са басейните с ПВС куполи и пълната Менделеева таблица като съдържание в иначе минералната вода. В Банско няма естествени топли извори. Най-вероятно откритият басейн на СПА хотела дори и през август ще бъде с доста студена вода.

Помислете за храната. Ниските пакетни цени тип олинклузив, съдържат риск от нискокачествена храна. Истинската храна идва от близки ферми, а някои комплекси дори притежават собствени такива.

Успешните обекти са добре подсигурени с обслужващ персонал и по време на корона-вирусното затваряне са запазили ценните кадри.

Всъщност няма нужда от хвалебствия. Интелигентния избор изисква проучването в Интернет- съвременното предаване „ от уста на уста“. 

Лидер сред високата категория със суперлатива „фантастичен“ от платформата booking.com е комплекс „Катарино“. 

Очакваме Ви!

0
, обновено на 24/06/2021
публикувал: News359.bg