Помагат ли потребителските кредити в дългосрочен план

Помагат ли потребителските кредити в дългосрочен план

Със сигурност си се питал, дали потребителските кредити от кредитна институция наистина могат да решат финансов проблем или само да го отложат. По-долу ще разгледаме причините защо толкова много хора се възползват от потребителски кредити. Ще погледнем и какви следствия произтичат от това решение и как то влияе на финансите на едно домакинство.

 

Потребителските кредити са неизменна помощ

Част от човешката природа е да търсим повече, независимо за какво става въпрос. На всеки се е случвало да изпадне в ситуация, където парите с малко не достигат. Потребителското кредитиране е създадено отдавна, с цел да е от помощ точно в такива моменти. То е незаменима финансова услуга, на която понякога можем да се облегнем.

Парите назаем от потребителски кредит се връщат за няколко месеца, като се заплаща и лихва. Тя обаче е възможно да е пренебрежимо малка, спрямо ползата, която е предоставил заема. Има потребителски кредити, чиито условия са повече от изгодни. Потребителският кредит на tbi bank на стойност до 20  000 лева например може да се вземе със 100% прозрачност и без посещение на банков офис.

Разсроченото плащане на вноски по кредит често е точно това, от което може да имаш нужда. . Много по-лесно е да платиш 3-4 месеца по 300 лв., отколкото наведнъж 1000 лв. Това е и основната идея на кредитите.

Защо обаче има и хора, които не успяват да се възползват максимално от добрата идея на един потребителски кредит? Причината се крие в това, че към кредитното финансиране следва да се подхожда с дисциплина. Финансовата интелигентност е нещо, което се гради като се образоваме по темата... Когато не го правим, това може да стане причина за допускане на грешки и  взимане на необмислени решения.

Един от главните плюсове на потребителските кредити е възможността да се кандидатства за тях онлайн и цялата процедура да мине дистанционно. Има кредитни институции, които са изградили стабилни онлайн платформи, които помагат на клиентите да се запознаят с условията и сроковете за теглене на пари. Контролът, колко голяма сума да бъде изтеглена и за какъв период от време, винаги стои в ръцете на кандидатстващия. Онлайн това изглежда като калкулатор, който пресмята всичко автоматично.

Без съмнение можем да твърдим, че това е една от най-важните иновации в този сектор. Повечето хора не желаят да губят време в посещаване на офиси за да кандидатстват и след това да получат дадена сума. За предпочитане е да не се влага излишно време, особено когато става въпрос за малки суми и за кратки периоди.

мъж обмисля кредити

Има голям сектор с потребителски кредити, които са за ниски суми(до 20 хил. лв.),за които максималният период за връщане е до 5 години. Не винаги е необходимо да се използва целият 60-месечен период, дори рядко подобна сума се връща толкова дълго време. Както споменахме по-горе, кандидатстващият сам определя големината на вноските, които може да изплаща, чрез калкулаторите.

Как може да помогне един потребителски кредит?

Основната полза на този тип кредитиране е да осигури пари, когато са най-необходими. Разбира се, бързата процедура и улесненото кандидатстване допринасят за популярността му. В случай че изникне нещо и не можеш да покриеш разходите си, един потребителски кредит ще ти послужи добре, за да:

  • Платиш сметка или натрупано задължение;
  • Да закупиш нещо, което ти е необходимо, включително и да заплатиш за услуга;
  • Да ремонтираш кухнята или пък да платиш за ремонта на автомобила си;
  • Да се възползваш от търговска промоция и да си купиш нещо любимо;
  • Да си дадеш спокойствието, че разполагаш с достатъчно средства, за да живееш без ненужни ограничения.
5
, обновено на 04/05/2023
публикувал: News359.bg