Ползи от спането върху чисти чаршафи

Ползи от спането върху чисти чаршафи

Едно от големите удоволствия в ежедневието е, когато след приключване на дългия ден е време да си легнем и докато се подготвяме да започнем да си почиваме, се увиваме в чисти и удобни чаршафи, които все още запазват аромата на омекотителя .

В повечето случаи това така желано усещане разкрива предпочитание към най-здравословните аспекти на спалното бельо. Поддържането на чаршафите чисти е основен аспект за предотвратяване на кожни проблеми (алергии). Всички хора имат ежедневна загуба на кожа, която е средно около един грам на ден поради обновяването на най-повърхностните слоеве на епидермиса. Поради контакта и времето, прекарано в леглото, чаршафите са едно от местата, където този факт се проявява с най-голяма честота, осигурявайки растежен субстрат за акари и бактерии. За да се предотврати това да причини някакво състояние на дихателната система или кожата, е необходимо да се вземат предвид редица фактори.

1. На първо място, изборът на спално бельо е критичен момент, когато става въпрос за контролиране на евентуални щети. Има много материали, които се характеризират като хипоалергенни и които трябва да бъдат предпочитание за тези хора, които са по-склонни да страдат от този тип заболяване, особено тези, които са алергични към акари и влага. Коприната и чистият памук обикновено имат това хипоалергенно свойство .

2. Също така е важно да извършите първо изпиране преди първата употреба, за да елиминирате възможните следи от химически вещества, получени от производствения процес.

3. За да се избегне развитието на акари, се препоръчва също така леглото да се проветрява достатъчно, преди да го оправите и ако е възможно то да получава пряка слънчева светлина. Сутрешният бриз и слънчевите лъчи върху чаршафите са чудесни съюзници, за да ги поддържате здрави.

 4. И накрая, не забравяйте често да почиствате матрака с прахосмукачка и да сменяте спалното бельо поне веднъж седмично. Те трябва да се перат при най-високата температура, разрешена от етикета им, и за предпочитане е да се сушат на слънце, тъй като то действа ефективно като дезинфектант и като белина.

5
, обновено на 16/03/2023
публикувал: News359.bg