Плочки за баня: Какво да вземем предвид при покупка

Плочки за баня: Какво да вземем предвид при покупка

Керамични плочки

Ако купувате керамични плочки за баня заради дългия им живот и относителната им достъпност, може би ще се изненадате да научите, че много стилове са подходящи за бани. Всъщност плочките за баня са чудесен избор, ако имате домашни любимци, деца или чести посетители, тъй като могат да се почистват лесно и издържат на суровите атмосферни условия. Керамичните плочки се изработват от глина и се изпичат в пещ. Те предлагат едновременно естествен вид и са издръжливи, като някои марки предлагат доживотна гаранция за своите плочки. Повечето керамични плочки се предлагат в разнообразни цветове и покрития, което осигурява широк спектър от естетически възможности.

 

Плочки от естествен камък

Плочките от естествен камък са буквално изработени от естествен камък. В много случаи плочките от естествен камък са изработени от ломен камък, така че по тях няма да откриете никакви глазури или покрития. Това означава, че те ще имат естествения вид и цвят на камъка, от който са направени. Плочките от естествен камък са чудесен избор за бани, тъй като могат да изглеждат невероятно и да издържат цял живот. Като допълнителен бонус плочките от естествен камък са лесни за почистване, така че не е нужно да се притеснявате, че ще повредите осветителните тела с агресивни почистващи препарати.

 

Гранитогресни плочки

Гранитогресните плочки са изработени от различни минерали, включително глина и кварц. Гранитогресните плочки се изпичат при изключително високи температури, така че са здрави, издръжливи и устойчиви на петна и повреди. Това означава, че са подходящи както за вътрешна, така и за външна употреба, което ги прави чудесен избор за бани. Гранитогресните плочки са и сравнително евтини, което ги прави чудесен вариант за собствениците на жилища, които се съобразяват с бюджета си. Този вид плочки са изключително добър вариант и за поставяне в други стаи, като например коридор, кухня или хол. Ако сте привърженик на плочките като подова настилка, то гранитогресните плочки несъмнено са много добро решение.

Декоративни плочки за баня

Декоративните плочки са идеални за най-различни пространства, включително за бани. Тези плочки се предлагат в разнообразни стилове и шарки, за да подхождат на почти всеки интериор. Декоративните плочки често се продават в комплекти, което означава, че можете лесно да замените повредените плочки. Това ги прави чудесен избор за бани, тъй като можете бързо и лесно да замените повредените плочки. Можете да избирате измежду различни стилове декоративни плочки, включително мозайки, подови, стенни и таванни плочки.

Бетонни плочки

Може би ще се изненадате да научите, че бетонните плочки са подходящи за използване в бани. Въпреки това бетонните плочки са изработени от вид бетон, който е специално разработен, за да издържа на влажна среда. Благодарение на специалния си състав бетонните плочки са подходящи не само за използване в бани, но и за плувни басейни и спа центрове. Това ги прави чудесен избор за собствениците, които често плуват, тъй като те могат да бъдат сигурни, че бетонните плочки са устойчиви на повреди от природните стихии.

0
, обновено на 04/10/2022
публикувал: News359.bg