Обзавеждане на детската стая - лесно като детска игра

Обзавеждане на детската стая - лесно като детска игра

Ясно е, че както при възрастните така и при малчуганите е много важно те да разполагат с лично пространство, което да е удобно и функционално и е достатъчно забавно да си играе. 

Практичността на една детска стая зависи от избора на мебелите, затова е много важно как ще се подходи.Често обаче, ние родителите пренебрегваме тази част и не отделяме достатъчно време да съберем повече информация, какви характеристики трябва да имат мебелите в детската стая. 

Факт е като цяло, че проектирането на дом е доста трудна задача, а когато имаме деца тя става още по-трудна. Но времената, в които обзавеждането се свеждаше просто до слагането на едно легло, гардероб и бюро отдавна отминаха. Естествено от друга страна пък е забавно и вълнуващо начинание, което ще ви позволи да развихрите творческата си енергия. 

Идеята е да създадете детска стая, която е достатъчно привлекателна за вашето дете, че то да не изпитва дискомфорт да остава в нея, а напротив. Удовлетворението от добре свършената работа, идва в момента, в който вашето дете ще ахне от щастие. А за да разберете как най-добре да устроите детската стая, трябва да се почувствате като малко дете и да се опитате да погледнете задачата през неговите очи. Неговата гледна точка винаги ще е интересно, полезно и с много скривалища.

Ето няколко полезни съвета как точно и лесно да създадете идеалната стая за вашето дете.

Едно от първите неща, което трябва да се реши е, какъв да бъде цвета на стаята. В това число не влизат само стените, а и декорацията, пода и мебелите. Най-правилно е да се избере един основен цвят от натуралната гама. В крайна сметка детето рано или късно ще порасне и ако сме прекалили с твърде ярките цветове, като циклама или пиратско синьо, ви очакват бъдещи ремонти.

Не претрупвайте стаята на детето с излишни предмети или декорации. Избора на практични детски гардероби в които има достатъчно разделения са идеалното решение за сезонните дрехи, играчки и завивки.

Бюрото е също неизменна част от детската стая. Има бюра, които са доста компактни и са съчетани с практични шкафчета или етажерки. Те се справят идеално със съхранението на всички онези книжки, учебници, тетрадки и други предмети на децата. Има огромно разнообразие от модели, които ще разчупят дизайна на детската стая.

Леглото, което е основната мебел в детската стая и заема най-голямо пространство е от голяма важност. Ако стаята е прекалено малка заложете на легло с шкафче за съхранение или такова с метална рамка, правейки пространството отдолу използваемо. Ако стаята ще бъде "обитавана" от две деца може да заложите на двуетажните легла, защото те са много практични и спестяват доста място. 

Ако пък не знаете как да постъпите винаги може да заложите на хармоничен дизайн като изберете детски спални комплекти. Обикновено те включват освен легло и гардероб, шкафчета, бюро и др.

И на последно място, но не и по значение е нуждата на децата да играят и творят спокойно. Бъдете сигурни, че сте предоставили достатъчно място на децата за игри и забавления. Възможностите са много за създаване на кът за игри. Например добавянето на килим е една възможност, детето спокойно да играе на земята, нареждайки новия пъзел или играчки.

Винаги има значение какво обзавеждане има в една детска стая. Всяка една мебел има своя строго определена роля. Когато подреждаме мебелите особено ако стаята е малка, по добре да ги поставяме около периметъра, по протежение на стените. Този метод ще позволи да се увеличи максимално центъра, без да се претрупва с ненужни обемни предмети.

Винаги залагайте на мебели от високо качество. Добрите експлоатационни характеристики на мебелите ще позволят на детето да избегне нараняване или други проблеми и ще ви спести финанси със закупуването на нови. 

0
, обновено на 22/11/2022
публикувал: News359.bg