Нестандартни маски за лице с домати

Нестандартни маски за лице с домати

В топлите и дори горещи дни, все повече и по-често пазаруваме домати, за да направим една освежаваща салата за края на дългия и уморителен летен ден. Но защо да не продаваме да освежим и лицето си с няколко домата. Знаете ли, че те са много богати на витамините А, В и С, различни минерали и микроелементи, както и на лимонена и ябълкова киселина. Веществото lycopene пък, което също се съдържа в големи количества в доматите, има изключителни антиоксидантни свойства! Всички тези компоненти правят растението подходящо за всякакъв тип кожа и за проблеми като акне и слънчеви изгаряния. Затова запознайте се с няколко маски, които могат да ви бъдат доста полезни.

Ако искате да подхраните, овлажните и стегнете кожата си, пробвайте следната рецепта. Пасирайте няколко домата, отцедете сока от месестата част и го изпийте. Останалата месеста част нанесете върху лицето си изчакайте да подейства няколко минути.След това отмийте с хладка вода.

Страхотна почистваща маска е следната. Обелете половин домат, смачкайте го с вилица и добавете един яйчен белтък, след това разбъркайте добре. Нанесете сместа на лицето, а след като изсъхне,нанесете втори и после трети слой. След 15-20 минути измийте лицето си първо с топла, а после и с хладка вода.

Ако кожата ви е суха, пробвайте следния вариант. Смесете 2 с.л. настърган домат и 1 с.л. сметана. Нанесете маската върху лицето си и след като изсъхне, я нанесете повторно. След 15 минути я измийте с хладка вода.

В случай, че кожата ви е мазна, този вариант е идеален за вас. Почистете лицето си с прясно изцеден доматен сок и оставете да изсъхне. След това нанесете смес от белтъка на едно яйце и доматената кашица, останала при изцеждането на сока. Оставете маската да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Ако се борите с досадното акне, ето една готина рецепта за вас! Намазвайте по няколко пъти на ден проблемните участъци на кожата със сок от узрял домат, смесен с глицерин в равни съотношения.

И нещо за горещите летни дни! Знаете колко е важна защитата за кожата, но ако по някаква причина сте допуснали да изгорите, пробвайте да облекчите пораженията по следния начин. Нарежете няколко шайби домат и ги поставете директно на местата, където усещате парене. Оставете ги така за няколко минути, а когато забележите, че зачервяването преминава, махнете резените домат и изплакнете с хладка вода.

0
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg