Мрежа против птици и насекоми – идеален вариант да предпазим реколтата

Мрежа против птици и насекоми – идеален вариант да предпазим реколтата

 

През лятото мрежата за птици и насекоми е отличен начин за запазване на реколтата. Дивите птици или свободно ходещите домашни любимци постоянно се стремят да кълват сочни млади кълнове. Лекият и издръжлив клетъчен материал е оптимално подходящ за изграждането на висококачествен подслон или ограда.

 

Мрежа против птици - какво е това?

Далеч не винаги е възможно да изплашиш крилатите крадци от градината си. Плашилата или гениалните звукови устройства често стават неефективни, умните птички бързо осъзнават, че не носят реална заплаха. Оптимална алтернатива е мрежа за защита от птици, която е силна и устойчива бариера. Зорките пернати отдалеч забелязват оградата от нишки и се опитват да заобикалят такива райони.

Помага ли мрежа от птици?

Изключително разочароващо е да видите как плодовете на вашия труд се унищожават в лятната вила. Мрежовото покритие за птиците е прост и хуманен начин за излизане от ситуацията. Закрепването на тази лека мрежа не изисква много стабилна рамка, а клетъчната структура не пречи на проникването на въздух, светлина и влага. Нека разгледаме по-подробно какви предимства има този отличен материал:

Поради лекото си тегло, мрежата не наранява плодове и клони.

Лесна за монтиране.

Ролковият материал не създава проблеми с транспортирането.

Избирайки платно с малък размер на клетката, можете да защитите плодовете и дори короната  от повечето насекоми.

Висококачествените синтетични нишки не се влошават от външни влияния.

Мрежата, направена от плътен материал, е подходяща като вертикална охрана срещу птици без полет.

Как изглежда мрежата за птици и насекоми?

Висококачественият полиетилен служи за няколко сезона, не се влошава от дъжд или ултравиолетова радиация. Ако преди се изграждаха предимно телени огради, сега градинската мрежа от птици е направена от леки и евтини синтетични нишки, които може да видите в Sky Protect . Цветът на материала играе важна роля. Бели, червени или оранжеви влакна са ясно видими на фона на зеленина и птиците се опитват да избягват такива места. Зелената мрежа не е толкова забележима в короната и изглежда декоративна, но рискът се увеличава птиците постоянно да се заплитат в мек капан от нишки.

Препоръчителните размери на клетките са 0,5-1 мм.

Размерите на ролките зависят от дебелината на нишките - 5x2 m, 10x2 m, 50 x 2 m.

Материалът на мрежата против птици и насекоми има по-голяма мрежеста структура от тюл, но запазва висока гъвкавост и лекота. Мрежата за защита на реколтата от птици се прави по-често от найлон и полипропилен. Подходяща е за опаковане на дървета, покриване на ягодоплодни храсти. Размерът на клетките предотвратява разваляне на плодовете от птици, но не предотвратява опрашването на цветята от насекоми и позволява на фунгицидите свободно да обработват насаждения.

Платнена мрежа

Платното с фина мрежеста структура често се използва в градинарството през лятото. Платнената мрежа за защита срещу птици е същевременно добра бариера срещу ненаситни оси и други насекоми. Някои често сами си правят торбички за използване в лозята си, като използват тъкан или парчета материал сходни по свойства. В продажба са по-често срещаните продукти от UV-устойчив износоустойчив пропилен.

Поцинкована мрежа

Свободно ходещи кокошки, патици и пуйки, и други животни могат да нанесат много вреди в градината. Решетката за горски плодове срещу птици, изработени от тел в лятна вила, е необходимо условие за получаване на нормална реколта. Пълното опаковане на насажденията с такъв материал е скъпа задача, по-добре е да го използвате като ограждане на земята. Има няколко приложения за поцинкованите мрежи в селското стопанство:

Като града около периметъра на къщата или градината.

Мрежа срещу птици за вертикално ограждане на обособени растения в средата на двора.

Покриване на горната част с хоризонтални поцинковани мрежести на зеленчукови лехи.

Изграждането на високо затворени мрежести конструкции за ягодоплодни храсти.

Мрежа за птици по дървета

Необходимо е да се направи укритие срещу крилатите крадци, като се вземат предвид съществуващите условия. Например рибарската мрежа против птици на дървета не помага във всички случаи поради големия размер на клетката. Чувалите от лук или картофи са твърде малки, те ще помогнат за малки храсти или отделни клони. За да увиете малко дърво, става стар тюл или мрежа против комари, която е служила цял век. Ако става въпрос за защитата на големи насаждения, тогава е подходяща фабрична мрежа против птици и насекоми.

 

0
, обновено на 02/06/2020
публикувал: News359.bg