Мирослав Паскалев: Ние сме свободни, силни и можещи български граждани

Мирослав Паскалев: Ние сме свободни, силни и можещи български граждани

Във връзка с промените в наредбата, регламентираща платеното паркиране в столицата и срещу високите цени, които трябва да платят, за да имат правото като живеещи в района на центъра да паркират колите си близо до своите домове,  екипът на news359 потърси за коментар Мирослав Паскалев – Зорец, който беше  избран да представлява интересите на протестиращите, относно промените в синята и зелената зона в столицата.

Ето и какво каза Мирослав Паскалев - Зорец за news359:

С няколко думи искам да представя пред обществеността последните и най-актуални събития около протестните действия, цели, осъществени и неосъществени, спазени и неспазени обещания във връзка с промените за синя и зелена заона, които вече са факт.

На последното заседание, на което бяхме поканени, ни се наложи да присъствахме на цирк, който ни бяха подготвили  общинската група на ГЕРБ, едно извънредно заседание на транспортната комисия, на която ние просто присъствахме като зрители без да имаме право на глас. Понеже предполагахме какво ще се случи и, а именно факта, че всъщност никой няма да се съобрази с интересите на гражданите, ние сме им подготвили един малък купон. На последното заседание на Общинския съвет, където бяхме поканени от няколко организации, се оказа, че единствените присъстващи бяха трима души, сред които зам. кмета Герджиков, председателят на транспортната комисия г-н Тошев и г-жа Шулева. Беше ни отказано категорично да се свика извънредно заседание на Общинския съвет, за да се разгледат детайлно исканията на гражданите. Относно г-жа Фандъкова искам да подчертая, че тя политизира проблема, а тук няма нищо, свързано с политиката, тук се засяга гражданското и исканията на гражданите. Освен че Фандъкова ни обвини в политически искания,  тя каза още, че ще контактува само с орагнизации.

Това ще рече, че  тя си търси подставени неправителствени организации, които да се съгласяват с мнението на общинарите с претекст, че работят за интересите на гражданите.

Относно организацията ДНЕС, категорично мога да кажа, че тя не е подставена, затова и ние бързо реагирахме и станахме свободни, силни и можещи. Започнали сме общи действия и няма да позволим на Столична община да ни наложи исканията си.

Всички трябва да се научат, че ние гражданите искаме, а те изпълянват, те не могат да ни налагат някакви техники.

Писмото с новите искания, които изпратихме на г-жа Фандъкова,  вече е сред медиите. В него ние искаме одит на Центъра за градска мобилност, градския транспорт, но в този одит да има наши представители. Мнението на всички общинари, че зад хората, които блокират кръстовища и т.н., стоят някакви хлапета, е напълно неоснователно. Повечето от нас са с три, четири придобити квалификационни степени, образовани, така че няма начин да говорим за хора с нисък праг на образование и култура. Ние разполагаме с потенциал и специалисти, които да участват в одита.

Общо взето, общинарите целят и както виждаме се опитват да протакват нещата, а нашата цел е всичко да приключи до 13-ти септември. Организацията Д.Н.Е.С направи социологическо проучване, което показа, че 87 % са против промените, което показва, че от референдум няма нужда, хората не искат промените.

Единственото, за което успяхме да накараме Общинския съвет да се съгласи с нас е, че те приеха условието за гратисен период до 30 септември. До този период няма да се налагат глоби, нито да се вдигат коли.

Като заключение бих искал да кажа, че нас ни засяга всяко едно нещо, което е в ущърб на българската икономика и стандарт, защото все пак ние страдаме от всяко едно грешно решение на правителството и общинските съветници. Ние подкрепяме всяка една инициатива, която е на българските граждани, които са се самоорагнизирали и не са под крилото на някоя поставена организация.

0
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg