М. Оуен не подкрепя Рой Кийн за шансовете на Манчестър Юнайтед в топ 4

М. Оуен не подкрепя Рой Кийн за шансовете на Манчестър Юнайтед в топ 4

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн няма съмнение, че бившият му клуб ще завърши в четворката на Висшата лига този сезон. В последния си мач в първенството, тимът от "Олд Трафорд“ записа трудна победа над Уест Хем с 1:0 и отново имат надежди за място в Шампионска лига, особено след като Арсенал и Тотнъм загубиха точки в изминалия кръг. Маркъс Рашфорд осигури трите точки за Манчестер Юнайтед, а сега те заемат четвърто място по време на тази международна почивка. Арсенал и Тотнъм имат един и два мача по-малко съответно и се интензивно състезание за топ 4. Рой Кийн и няколко други експерти смятат, че Ман Юнайтед и силата им в дълбочината на състава ще се окажат достатъчни за класиране в Шампионската лига, но пък легендата на Ливърпул Майкъл Оуен не е напълно убеден в това.

В анализ за предаването Premier League Production, Майкъл Оеун каза:

„Като цяло при Ралф Рангник Юнайтед играе стабилно и има много добри резултати. Но когато разгледаме нещата малко по-задълбочено, проведоха наистина трудни мачове. Предстоят важни тестове срещу някои от големите отбори. Мислех, че Уест Хем ще им даде голямо предизвикателство. Те го направиха. Те ще бъдат много разочаровани, че не взеха нищо от срещата. Резултатите са най-важното нещо и това продължава да ги държи в битката за топ 4. Но ако Ман Юнайтед продължи да играе колебливо, може и да не завърши в четворката.“

По време на последната си изява в Super Sunday за Sky Sports, ирландският бивш халф на Ман Юнайтед – Рой Кийн, каза: „Без съмнение силата в дълбочина, която Ман Юнайтед притежава. Уест Хем се справят добре, Арсенал вероятно има малко по-добър отбор. Стартовият състав на Тотнъм е приличен, но играчите от 11-те на старта на мача не са достатъчни. Следващите няколко месеца ще има контузии, наказания, международни мачове. Ако Ман Юнайтед продължава да записва добри резултати, ще завърши в топ 4.“

Бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър смята, че Ман Юнайтед ще спечели място в топ 4 след треньорската смяна през ноември. Малко след като Оле Гунар Солскяер беше уволнен, Карагър каза: „Мисля, че този човек - Ралф Рангник, ще се погрижи Ман Юнайтед да влезе в Шампионската лига следващия сезон“.

Битката за класиране в топ 4 на Висшата лига ще бъде много оспорвана и ще се води от четири отбора, които ще спорят за една квота. След като сезонът е преполовен, изглежда, че отборът на Челси, както и тимът на Ливърпул, няма как да бъдат изместени от четворката. Същото важи и за лидера Манчестър Сити, който има 19 точки повече от Ман Юнайтед. Челси ще трябва с няколко победи през февруари и март да затвърди позицията си в топ 3, като „сините“ имат лесни мачове с Кристъл Палас, Бърнли, Нюкасъл и Норич.

Манчестър Юнайтед също може да се радва на добра програма през февруари и се очаква да спечели доста точки. „Червените дяволи“ ще изиграят цели пет мача в първенството през втория месец за 2022-ра година, като ще срещнат Бърнли, Саутхемптън, Брайтън, Лийдс и Уотфорд. Най-оптимистично настроените фенове на Ман Юнайтед ще мечтаят за пет победи в тези двубои, а подобно постижение може да доближи „червените дяволи“ до Ливърпул и Челси, като със сигурност ще ги остави пред Арсенал, Тотнъм и Уест Хем в битката за място в топ 4 на Премиър Лийг.

5
, обновено на 01/02/2022
публикувал: News359.bg