Летен лагер – да научим деца да бъдат самостоятелни и отговорни

Летен лагер – да научим деца да бъдат самостоятелни и отговорни

Готово ли е детето да отиде на лагер? Ще се справили само далеч от дома? Има ли подходяща възраст за самостоятелна почивка? Това са типичните въпроси, пред които са изправени повечето родители преди да се решат да изпратят своето съкровище на първия му лагер. 

Притесненията на всяка майка или баща донякъде са обясними. 

Когато колебанията отидат на заден план, напред са предимствата. А те са, че лагерната обстановка изгражда в малчуганите усещане за самостоятелност, прави ги по-отговорни, полезно е за тяхната социализация и развиване на общуването между връстници.

В последните години езиковите лагери са предпочитан вариант от повечето родители и техните деца. Причината е, че така се съчетава полезното с приятното. Наред с почивката сред природата, игрите и запознанствата с нови приятели, малките палавници успяват да натрупат лексикални и граматически знания, които са напълно задължителни за добрата реализация на всяко съвременно дете.

Международният лагер с изучаване на английски език в Банско е сред най-добрите места за лятна почивка на децата на възраст между 5 и 14 години. По-малките момчета и момичета също се приемат, но е добре те да бъдат с придружител, за да се адаптират по-лесно към новата среда. Предимствата на ЛъкиКидс са се доказали през годините на неговото съществуване от 2012 г. насам най-вече по големия брой участници с повече от едно и две посещения. Може да разгледате лагера в https://www.luckykids.bg/detski-lager/ .

Разположен сред уникалните природни дадености в подножието на планината Пирин, предлагащ неповторим лукс и уют в комбинация с екип от професионалисти, лагерът е любимо и предпочитано място от деца и родители, 

В ЛъкиКидс лагерниците могат да прекарат една или две седмици. Няма изискване те да владеят определено ниво на английския език. Програмата е напълно съобразена с възрастта, продължителността на престоя, индивидуалните интереси и знания на всяко дете. Самият лагер е разположен в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Комплексът има изискана хотелска част, технически обезпечени зали за обучение, детски кътове, модерен спа център и още много екстри, които могат да задоволят потребностите на всеки посетител. 

Дневният режим включва балансирано съчетаване на езиково обучение със забавления, спорт и арт занимания, активности сред природата и запознаване със забележителностите в района на Банско. За децата са предвидени пет хранения в един от ресторантите на хотела “Ле Бистро”. Менюто е разнообразно и отговаря на възрастта на почиващите, както при необходимост и на техни специални хранителни режими. Всички преподаватели и аниматорите в лагера са високо квалифицирани и с педагогически опит. 

Големите предимства на летния езиков лагер са: 

Получаване на задълбочени нови знания

Педагозите твърдят, че в неформална обстановка децата разкриват много по-добре своите способности. Дори по-притеснителните ученици успяват да се освободят от тревогите си и да развият на макс своите умения. От подобно място всяко дете си тръгва с много повече познания за езика, а и е имало възможност да го практикува сред свои връстници, без вълнения относно оценки и изпитване. 

Повече нови приятели

Да общуват помежду си за децата е жизнено важно. Социалната изолацията и комуникацията само през екрана не са полезни за мъниците. Да играят на воля, да спортуват, да преживяват нови емоции сред други деца е начин за тяхното развитие. 

Социализацията е пряко свързана с физическото и психическото здраве на подрастващите. Лагерът е място, където се трупат незабравими спомени и познанства. Това е среда, където малките палавници осъзнават значението на партньорството, грижата за себе си и другите, екипността и необходимостта от взаимопомощ.

Трупане на полезни навици

Едно е сигурно, че след всеки лагер едно дете се прибира по-отговорно и самостоятелно. Извън дома лагерникът се грижи сам за себе си от хигиената, облеклото, хранителния режим до поемането на отговорности и отношението към преподавателите и останалите деца. Така мъниците израстват, добиват самочувствие и осъзнават своето място в общността. 

Може би ще сте приятно изненадани как дори след няколкодневно отсъствие детето има желание да се включва в домашните задачи. Малките могат да бъдат много по-гъвкави и любознателни, отколкото предполагат техните родители. 

0
, обновено на 23/06/2021
публикувал: News359.bg