Какво трябва да имате предвид, когато избирате козметика за бебето?

Какво трябва да имате предвид, когато избирате козметика за бебето?

Грижата за бебешката кожа е една от основните, но и сериозни задачи на родителите. Бебетата има изключително деликатна, нежна и все още непривикнала към агресивните условия, патогени и дори допира на външната среда и механичните дразнения.

Ето защо към избора на бебешка козметика трябва да се подходи с изключително внимание. В тази статия ще наблегнем на факторите, които трябва да вземете на предвид при покупка на козметични продукти за най-малките.

Списък със задължителна бебешка козметика

Трябва да сте наясно от началото, че на пазара за бебешки стоки се предлагат огромен брой продукти, които на практика са по-скоро излишни, отколкото необходими. Разбира се, всяко бебе е индивидуална личност и има своите персонални нужди.

В случай обаче, че за вашето дете не е установен кожен проблем, не е поставена диагноза и няма налична алергия, спокойно можете да се придържате към стандартния списък със задължителните бебешки козметични продукти:

  • Детски шампоан и душ гел 2в1 - Става въпрос за продукт, който е подходящ едновременно за тяло, лице и коса.  Тук е препоръчително да изберете натурална формула, със съставки които са изключително щадящи и няма да предизвикат дискомфорт на нежната бебешка кожа.
  • Бебешко мляко  или лосион за тяло   - това е задължителна стъпка, защото бебешката кожа е склонна към изсушаване. Освен това, продукти като бебешко мляко и лосиони за след къпане са отлично средство за нанасяне по тялото за по-добър ефект от масажа след къпане. Те ще поддържат кожата на детето добре хидратирана, подхранена и мека.
  • Крем против подсичане. Правилото е да не нанасяте такъв, ако бебешкото дупе няма нужда от него. Практиката обаче е показала, че в 90% от случаите кожата, покрита от памперса се възпалява, изприщва или реагира по друг негативен начин. Ето защо рано или късно се стига до използването на такъв тип крем.

Каква козметика да купя?

Най-добре е да закупите продукти от една и съща серия. По този начин почистващото средство и това за след баня ще се допълват в една обща формула за чиста, свежа, подхранена и хидратирана кожа. От друга страна, препоръчително е и да избирате био и екологично чисти средства. Старайте се да купувате марки, които са проверени, одобрени от световната педиатрична асоциация и най-вече отзивите от другите майки покрай вас за тях са добри.

В Bubutoys.com може да откриете новата козметична серия Bubu Cosmetics, която включва детски шампоан и душ гел 2в1, бебешко мляко за тяло и лосион за тяло с витамини, който е подходящ също за мама и цялото семейство. Всички продукти от серията притежават нежна формула с 100% натурални съставки, които се грижат за здравата кожа на вашето дете. Разгледайте техните предложения и изберете надеждна грижа за вашето малко съкровище!

Какво да избягвам в покупката за бебешкия козметичен несесер?

Има определен тип съставки, за които да внимавате при избор на бебешка козметика. Етеричните масла, например, са полезни за възрастните и по-големите деца, но за бебето могат да предизвикат алергии. Ароматите и парфюмите могат и да не са с много натрапчива миризма, но за кожата и нервната система на бебето биха могли да са токсични. Избягвайте в избраната от вас бебешка козметика да присъстват оцветители, алкохол и парабени. Бъдете особено внимателни на етикетите да не присъстват следните вещества: метилпарабен (methylparaben E218), етилпарабен (ethylparaben E214), пропилпарабен (propylparaben E216) и бутилпарабен (butylparaben).

0
, обновено на 11/11/2021
публикувал: News359.bg