Какво представлява бързият кредит?

Какво представлява бързият кредит?

Този кредит се води високорисков краткосрочен заем отпускан предимно от небанкови институции.

 

Кредитът се използва най-често за покриване на спешни плащания и други непредвидени ситуации. Много от фирмите имат опции за безлихвени кредити до заплата и потребителски кредит, като разликата е, че кредитът до заплата се плаща на една вноска, докато потребителският се плаща на равни месечни вноски ( анюитетни вноски ). Когато кандидатствате за бърз кредит е добре да се запознаете добре с някои термини като ГЛП и ГПР.

Каква гаранция получавате от страна на фирмите за бързи заеми

Ясни правила и легитимност – регламентирано поведение на компаниите от закона. Всяка легитимна небанкова кредитна организация при нас е регистрирана от БНБ като й е предоставено правото да отпуска бързи потребителски кредити на български граждани.

Сигурност на личните данни – имайте предвид, че една кредитна институция у нас не може да бъде законна, ако не е и администратор на лични данни. Всяка лицензирана кредитна фирма у нас има подобно пълномощно, което потвърждава легитимността й.

Документи и изисквания – кандидатстването за бърз кредит е максималко улеснено, всеки потребител може да подаде заявление само срещу валидна лична карта и без поръчител.

5 Предимства на бързите кредити

Възможност да кандидатстваме от вкъщи. Вече и това е реализирано, като множество компании за микро кредити предоставят опция на своите клиенти да кандидатстват за бързи кредити онлайн на страниците на официалния си сайт. Всичко е готово за минута и след като сме попълнили кратък електронен формуляр.

  • Кандидатстването и одобрението е с улеснена и бърза процедура;
  • Можете да заявите заем изцяло по интернет ( онлайн );
  • Има шанс да Ви бъде отпуснат кредит дори и да сте с лошо кредитно досие в ЦКР;
  • Може да кандидатствате дори и ако сте без трудов договор ( но имате постоянен месечен доход );
  • Не е необходимо да доказвате трудови доходи

Процедурата по подаване на заявление за онлайн кредит:

Тук ще се спрем на няколко разяснения относно кандидатстването за бърз заем онлайн, което все по-често бива масово предпочитано от клиентите на кредитните компании у нас.

Този подход често спестява много време, разходи и нерви за потребителите изпаднали в нужда от пари на заем.

Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да осигурите важните за вас пари на заем:

  • Изберете кредитна компания – разгледайте и изберете кредитната институция, която се приближава най-много до изискванията Ви. ( В сайта на всички фирми имат удостоверение от БНБ и са вписани в Регистъра на финансовите институции по член 3а от Закона за кредитните институции)

 

  • Изберете размер на своя заем – преценете колко средства са ви нужни, за да посрещнете най-належащите си разходи, докато отново си стъпите на краката. ( Сумите са от 50 до 5000 лева в зависимост от кредитната компания )

 

  • Фиксирайте погасителен срок, в който ще съумеете да върнете изтегления бърз заем. Предвидете и алтернативен източник на средства за неговото погасяване ( Срока на погасяване е от 15 – 30 дни за безлихвените кредити до заплата, и от 3 мес. до 24 мес. за суми над 600 лева )

 

  • Попълнете молба за отпускане на заем. На уеб сайтовете на съответните компании има електронни формуляри, които можете да попълните за броени минути. ( Почти всички небанкови институции предлагат опцията „онлайн кредит“ )

 

  • Изчакайте отговор – след изпращане на заявката до 20 минути вие ще получите отговор от служител на фирмата дали сте одобрен за кредит. Това може да стане по телефон или електронна поща. ( Отговор от компанията се получава в рамките на 10-20 минути в зависимост от кредитното Ви досие и социалният Ви статус )

 

  • Получете парите си. Можете да изберете дали да ги получите в офис на организацията или директно по вашата сметка. ( Къде се получават парите: парите можете да получте, както по банков път така и във всеки един офис на Изипей и Фастпей в страната, вижте карта на обектите тук! )

 

0
, обновено на 17/05/2022
публикувал: News359.bg