Как да запазим кожата си млада с крем против бръчки

Как да запазим кожата си млада с крем против бръчки

В козметиката, започва да се говори за зряла кожа още с възрастта 22 години. До тогава тя е била млада, стегната и грижите са съотвествали за грижа за млада кожа. Минавайки прага на тези години, е добре да се полага превантивен контрол относно нейното остаряване. Много жени пренебрегват този факт, поради незнанието за промените на кожата, които протичат по нея с напредването на възрастта. 

С годините натрупаните вреди по кожата ни от начин на живот, храни , климат , заповат да придават по-захабен и стар вид на кожата ни.Друга доста съществена причина е намамаляването на способността на кожата да задържа вода и това я прави по-тънка и суха. Смята се, че не може да се въздейства на този естествен биологичен процес, но това съвсем не е така. До известна степен може да помогнем на кожата си. Един от начините е именно кремовете против бръчки.

Кога се появяват първите бръчки?

Бръчките се появяват около тридесетте години от живота. С течение на времето те стават все по-видими. Кожата губи своята еластичност и поради това е добре да й се осигури постоянна хидратация. Бръчките чертаят уникална карта на емотивния ни живот на лицето, а кремът против бръчки трябва да бъде неизменна част от ежедневието ни. 

Какво е добре да знаем за кремовете против бръчки?

Когато се избира подходящ крем, е добре да се обърне внимание на неговите съставки. Витамините Е и С, плодовите киселини и антиоксидантите поощряват производството на колаген и поддържат кожата еластична. От изключително значение е крема против бръчки да съдържа противовъзпалителни съставки, като липиди, аминокиселини и хиалуронова киселина, които спомагат за поддържането на влажна кожа. Много е важно използането на тези кремове да не е прекомерно, защото някой от тях са с по-тежки формули и могат да запушат порите на кожата на лицето. 

Защо точно крем против бръчки ?

Този тип кремове, правят повече от това да намаляват бръчките и да изглаждат кожата на лицето. Най-качествените от тях имат съставки, които се борят с кожните увреждания от слънцето и следите от остаряването. Съставките на антиейдж кремовете спомагат и за предотвратяването на белези, розацея, акне и други кожни проблеми. Разгледайте тук .

Какво трябва да търсим в един крем против бръчки ?

Добре е да се знае как точно един крем против бръчки постига добри резултати.Именно това става естествено посредством активните съставки, някой от които са коензим Q10, пептиди, ретинол, хиалуронова киселина, витамин С и Е, хидрокси киселини, масло от гроздови семена, зелен чай. 

Коензим Q10

Предпазва кожата и й помага да е възтанови от слънцето. Намалява финните и по-големите бръчки при редовна употреба.

Пептиди

Те увеличават производството на колаген и помагат за премахването на по-дълбоките и финни бръчици.

Ретинол

Това е най-ефективната съставка против бръчки, намалявайки ги. Стимулира производството на колаген и намалява уврежданията получени от слънцето, пигментните петна и белезите. Идеален въздейства на кожа склонна към акне.

Хиалуронова киселина

Богата на вода, тя хидратира и помага на кожата да остане свежа, жизнена и дълбоко подхранена.

Витамин С и Е

Витамин С увеличава производството на еластин, изглажда, освежава и намаля пигментацията и появата на бръчките. В комбинация витамин С и Е се получава естествена защита от слънцето. Самостоятелно витамин Е омекотява белезите и ходратира кожата.

Хидрокси киселини

Те работят на две нива. На дълбоко ниво те стимулират производството на колаген, а на по повърхноста на кожата ексфолират силно, като премахват мъртвите кожни клетки. Така те правят кожата еластична, жизнена и гладка.

Масло от гроздови семена

Съдържа витамин Е и има противовъзпалителни свойства. Той е основа на останалите съставки и като цяло изглажда кожата. 

Зелен чай

Листата и екстракта на зеления чай имат мощно антиоксидантно действие. Добре действа при борбата с розацея и акне.

Кремовете против бръчки са най-ефективни и предпочитани от всекиго, но покупката на неправилните води до загуба на време и пари. Затова е добре винаги да знаем, какво точно купуваме и от къде.

0
, обновено на 20/04/2021
публикувал: News359.bg