Как да се отървете от строителните отпадъци по време на ремонт

Как да се отървете от строителните отпадъци по време на ремонт

Всеки ремонт е свързан с генерирането на строителни отпадъци. Освен за качественото извършване на ремонтните дейности, неизменно трябва да помислите и за своевременното изхвърляне на строителни отпадъци, които са се събрали. Добре е да направите правилно планиране и проучване на фирмите, които предлагат подобна услуга. Когато се свържете с доказана фирма за извозване на строителни отпадъци София, може да сте сигурни, че всичко ще бъде извършено в срок, екосъобразно и в съответствие с всички национални и международни норми.

Определете количеството и вида на отпадъците, които трябва да бъдат изхвърлени

При извозването и депонирането им, отпадъците трябва да бъдат разделени на такива, които подлежат на рециклиране, както и на опасни и безопасни за околната среда. Важно е да бъде оказан видът им, дали става въпрос за отпадъци от бетон, дърво, метал, гипсокартон или бои, разтворители и др. По този начин фирмата за извозване на строителни отпадъци, която сте ангажирали, ще е наясно какво точно трябва да направи, за да ги отстрани максимално ефективно и екосъобразно от строителната ви площадка.

Потърсете фирма за извозване на строителни отпадъци, която разполага с подходящ контейнер

Неговият вид и размер трябва да съответства на количеството и вида на генерираните отпадъци, които трябва да бъдат изхвърлени. По време на преговорите с фирмата за извозване на строителни отпадъци, която смятате да наемате, уточнете дали наемът на контейнер е генериран в крайната цена. За предпочитане е да ангажирате фирма, която разполага със собствени контейнери, тъй като по този начин услугата ще е по-координирана и с гарантирано качество.

Настоявайте за стриктно спазване на нормите при изхвърляне на строителни отпадъци от вашата площадка

За да сте спокойни, че всички дейности ще бъдат извършени безопасно и съобразно екологичните норми и стандарти, най-добре е да се ангажирате с лицензирана фирма, която притежава съответните сетритифакти за дейността си. Съществуват редица национални и международни норми, които трябва да бъдат спазени при всяко изхвърляне на строителни отпадъци, за да не вреди то на околната среда.

Запазете документите за реализираното извозване на строителни отпадъци

Това ще ви е от полза при евентуална бъдеща проверка. Добре е също да знаете къде точно са депонирани или предадени за рециклиране, за да се уверите лично, че всичко отговаря на изискванията. Подобна информация ще ви е от полза ако планирате да използвате част от рециклираните материали.

Важно е, както вие, така и всички работници на строителната площадка, да сте наясно с необходимостта от разделно събиране и изхвърляне на строителни отпадъци. Когато всички ангажирани в процеса извършат стриктно своите задачи и имат за стремеж дейността да бъде екосъобразна и безопасна, резултатите ще са налице.

0
, обновено на 21/05/2024
публикувал: News359.bg