Как да подсигурим добра и безопасна година с GoodYear?

Как да подсигурим добра и безопасна година с GoodYear?

Източник на изображение: Max Pixel

Изборът на автомобилни гуми е въпрос, с който ежегодно се сблъсква всеки водач на автомобил. Видът на гумите и тяхното качество и характеристики могат значително да повлияят на управлението и маневреността на даден автомобил.

Освен качеството, друго важно нещо при автомобилните гуми е честотата им на смяна. Както знаем всеки вид автомобилни гуми имат определен срок на експлоатация, като максималният срок на употреба е 10 години. Грешно е обаче да определяме периода на експлоатация на автомобилните гуми спрямо датата на производство, тъй като той зависи и от това по какъв начин са били съхранявани гумите. 

Така че дори и да сме избрали висок клас goodyear гуми , важно е да ги сменяме навреме, когато установим признаци на износване, за да си осигурим безопасност и удобство при каране.

Изобщо не се препоръчва да пренебрегваме износването на гумите и да отлагаме тяхната смяна, тъй като това може да доведе до други проблеми, които не само правят шофирането некомфортно, но и увеличават риска от пътни произшествия. Ето и някои от тях:

-намалено сцепление с пътната настилка

-удължен спирачен път

-нестабилност при завиване

-поднасяне при завиване 

-загуба на контрол над автомобила вследствие на аквапланинг

-неоптимална функция на антиблокиращата ABS система

Един от начините да проверим дали гумите са за смяна е като проверим дълбочината на грайфера, както и да обърнем внимание на външното състояние на каучука.

Според кои фактори трябва да зависи изборът ни на автомобилни гуми:

Според сезона

Повечето от вас би трябвало да знаят, че карането със зимни гуми през лятото или пък с летни през зимата съвсем не е препоръчително. Освен че не е добре за самите гуми, тъй като ускорява тяхното износване, карането с неподходящи гуми води до нарушено управление на автомобила при условия на дъжд или сняг, което от своя страна повишава риска от инциденти. 

Важно е да спазваме препоръките на производителите и да се стараем да сменяме навреме гумите според дадения сезон. 

Според начина на каране 

Важно е да съобразим типа на гумите според личния ни стил на каране. Ако сте от почитателите на бързото каране, без значение от типа на пътните условия, то за вас е добре да изберете висок клас гуми, които притежават висока издръжливост.

Според условията на каране

Условията при които караме ежедневно са важен фактор, който влияе на темпа на износване на гумите. Затова и трябва да вземем под внимание пътната настилка и климата, при който караме най-често, когато избираме нови гуми за колата.

Например, ако ви се налага да шофирате често при влажен климат, то е добре да изберете гуми, които да предлагат добро сцепление към мокра настилка.

Според качеството

От гледна точка на личната ни безопасност и комфорт при возене качеството на гумите, които избираме за нашия автомобил, е от голямо значение. А за качеството можем да съдим по марката. 

Въпреки че можем да срещнем твърдения, че марката не е определяща за качеството на автомобилните гуми и можем да получим качество, дори ако изберем гуми от малко популярни марки, статистическите данни са в полза на лидерите в производството на гуми.

Едни от основните черти, които са характерни за марковите гуми, са издръжливост на износване, отлично сцепление с пътната настилка и осигуряване на комфортно возене.

Един от тези лидери е марката Goodyear, която безспорно влиза в категорията на най-добрите марки за автомобилни гуми. 

Ако изберете goodyear гуми за своя автомобил, то можете да сте сигурни, че избирате гуми с висока производителност, устойчивост и висок пробег. 

Гумите от световноизвестната марка предлагат отлично съотношение между цена и качество и предлагат нисък енергиен разход и ниски нива на шум.Те също така имат добро представяне при различни климатични условия и пътна обстановка, тъй като предлагат високо сцепление и къс спирачен път. 

0
, обновено на 14/06/2022
публикувал: News359.bg