Как да поддържаме тена си целогодишно, където и да сме?

Как да поддържаме тена си целогодишно, където и да сме?

С наближаването на летните месеци, всеки от нас трепне за мечтаната почивка на плажа и така желания бронзов загар. За жалост, той сякаш винаги избледнява преди да успеем да му се насладим. Как можем да задържим красивия тен възможно най-дълго без да се налага да посещаваме вредния за кожата солариум? Ако знаете как да придобиете наситен тен безопасно и да го поддържате след това, ще успеете да се радвате на летния загар дълго след края на горещите дни!

Ето и нашите лесни стъпки, с които гарантирано ще поддържате вида на кожата ви топъл, озарен и здрав.

Стъпки преди тен:

   

1. Ексфолирането е вашият най-добър приятел.

 

Ексфолирането може да изглежда като стъпка, която бихте избегнали, но е необходимо за премахване на мъртвите кожни клетки. Мислете за тях като за една твърда обвивка - те ще блокират слънчевите лъчи и ще ви оставят със загрубяла и бледа кожа. Гледайте на тази стъпка като размяна на ненужните остарели клетки за по-дълбок и дълготраен тен. Но в никакъв случай не прекалявайте и заложете на нежно ексфолиране, за да поддържате вашата кожа мека и да избегнете неравномерния тен.

 

2. Слънцезащитата е задължителна.

 

Никой не иска тенът му, трупан с дни прекарани на плажа, да се обели и да остави кожата ви на петна. Обилното и често нанасяне на слънцезащита предотвратяват не само болезненото изгаряне, но и намаляват риска от меланом. Нещо повече, бавно натрупаният тен ще се задържи на кожата ви много по-дълго. Ако си мислите, че без слънцезащита ще хванете по-дълбок тен, истината е, че увредените от слънчевата радиация клетки биват бързо подменени и това ще доведе до обратния ефект. Следователно, съветваме ви да смените ежедневния си лосион за тяло с такъв с висок слънцезащитен фактор, за да осигурите протекция на бронзовата си кожа. Продукти като лосиони за тен Sun like ще поддържат кожата ви хидратирана и защитена всеки ден.

Запомнете, че SPF номерът показва само продължителността на времето, през което кожата ви е защитена, а не силата на защита. Не се страхувайте да заложите на по-висок фактор, това може да е само в полза за здравето на кожата ви и дълготрайният тен!

 

Стъпки след тен:

1. Хидратирайте кожата си ежедневно.

 

През зимата тенът ви може рязко да избледнее, защото сухата кожа е много по-склонна към лющене. Подложена на студените температури, тя бива увредена и изсушена. Нанасянето на хидратиращ лосион ще защити кожата ви, ще я поддържа мека и ще ви помогне да задържите летния си тен.

 

2. Пийте достатъчно вода.

 

От съществено значение е да предпазите кожата си от дехидратация, като пиете много вода. Това не само поддържа кожата хидратирана, което е от съществено значение за задържане на тена, но също така ѝ придава озарен вид.

 

3. Избягвайте горещите душове.

 

Въпреки студения зимен климат, дългите горещи душове не са добра идея. Те могат да изсушат кожата ви и да я направят по-уязвима към белене. Вместо това вземете душ с хладка вода, който е по-щадящ и към вашата коса.

 

4. Приемайте храни богати на каротин.

 

Храненето играе основна роля за дълготраен, безупречен тен. Каротинът е антиоксидант, който придава топлина и блясък на кожата ви. Може да си го набавите от моркови, манго, домати, сладки картофи, ядки и други.

 

5. Използвайте подходящи дрехи и козметика.

 

Снежно бяла риза, комбинирана с топъл бронзант около скулите, челото и линията на челюстта, ще накарат вашия тен да изпъква. Намажете тялото си с масло с блестящи частици, за да придадете перфектния озарен завършек на вашата кожа.

Независимо дали сте постигнали бронзовия блясък на българското черноморие това лято или наскоро сте се върнали от тропическа зимна ваканция и сте си донесли тена като сувенир, ще искате да го запазите възможно най-дълго. Не се притеснявайте – както вече разбрахте, не е нужно той да избледнява веднага щом слезете от самолета или се върнете в офиса. Следвайки тези лесни стъпки, кожата ви ще остане с топъл, целунат от слънцето вид възможно най-дълго!

0
, обновено на 09/03/2023
публикувал: News359.bg