Как да изберете мебелите за новата си къща?

Как да изберете мебелите за новата си къща?

 Преместването в нова къща е още едно начало в живота ви, а изборът на мебели за нея е невероятна, но изтощителна задача, към която ние добавяме нашата индивидуалност за нейната декорация. Ние го правим наш! Независимо дали да израснете като личност, да започнете нов етап или да изживеете приключение, новият дом е предизвикателство. 

Това започва с въпроса как да обзаведем? Създаването на идеални и перфектни пространства за вас ще изисква изобретателност, добри решения, планиране и креативност.  

В началото може да се почувствате изгубени, тъй като новият ви дом е празно платно. Ние обаче споделяме пет централни оси, които да следвате, така че обзавеждането и декорирането на вашето пространство да е напълно успешен процес.    

 Определете бюджета си

Първата стъпка е да се запитате колко мога да инвестирам в обзавеждане на дома си? Този бюджет ще ни помогне да управляваме по-добре разходите, въпреки че може да бъде малко гъвкав, трябва да се спазва. Започнете да създавате своя бюджет, като проучите: кои са основните мебели за ежедневието и какви са техните цени? И каква е приблизителната сума, която трябва да обзаведете днес?  Използвайте интернет и социалните мрежи, за да намерите необходимата информация. Създайте марж върху разходите, които можете да направите.   

Второ, анализирайте ползите от разходите за продуктите, т.е. трябва да помислите за: техния капацитет, цена, издръжливост и др. И накрая, третата стъпка: установете приоритет, къде искате да разпределите повече или по-малко пари?  
 

Направете списък на мебелите, които ще закупите за всяка стая   

Време е да направите списък с мебелите, които ще купувате . Ако се местите, вероятно вече имате мебели от старата си къща. Ако е така, направете списък на тези, които имате, добавете само тези, които ви трябват или трябва да бъдат подновени. От друга страна, ако това е първият ви дом, ще трябва да помислите добре, когато правите своя списък с мебели. Поставете приоритети! Освен това определете ред на стая, помислете каква среда искате да създадете и на какви функции искате да се насладите. Ключовото ще бъде полезността, която придавате на всяка мебел, както и дали тя е практична за тази функция или не.  

Предприемете  действие  

Може да изглежда като много лесен и прост съвет, но въпреки това е много честа грешка, вземете точните мерки! Мебели като двойно легло, гардероб, маса, фотьойл, библиотека и много други се произвеждат в голямо разнообразие от размери. Купуването на по-голяма или по-малка мебел с идеалния размер за нашите пространства може да бъде много непрактично. 

Ако ще отидете да търсите във физически магазини или онлайн, подгответе измерванията предварително и ги дръжте близо до вас . Опитайте се да си представите разпределението, от което се нуждаете, къде ще го поставите и на каква височина. Планирането на вашите пространства е идеален инструмент, който ви дава усещане за благополучие и практичност. 

Съобразете се с избрания от вас стил и цветовата палитра

Декорацията на вашия нов дом може да изрази вашата индивидуалност и вкусове, така че оставете творчеството си да потече и изберете стил. Какво усещане бихте искали да възприемате в средата на всяко пространство? Място за почивка, работа или друго. Минималистичен, рустик, бохемски или ориенталски стил, има широка гама от възможности. Също така изберете вашите цветове. Искате ли сезонни или много класически, които винаги са в тенденция? Играйте с тонове, текстури и размери. Една от най-забавните части на обзавеждането и декорирането е да съберете всичко и да наблюдавате как се създава уникално и специално място. 

 

Изберете откъде да ги купите

Намирането на идеалното обзавеждане може да бъде дълъг процес, но не и невъзможен, а много възнаграждаващ. Трябва да помислите къде е възможно да направите покупката си , да помислите дали това е магазин наблизо, дали цената е по-ниска или дали предоставят услуга за доставка до дома. 

 

Най-накрая отварянето на къщата, за която винаги сте мечтали, с най-добрата декорация по ваш вкус и в рамките на вашия бюджет, не трябва да бъде труден процес. 

0
, обновено на 15/11/2022
публикувал: News359.bg