Изборът на правилните партньори е ключът към успеха - ЕОС Матрикс

Изборът на правилните партньори е ключът към успеха - ЕОС Матрикс

Изборът на правилните партньори е изключително важен за развитието на всеки бизнес.

Когато става въпрос за деликатна тема като просрочените вземания, е много трудно да поверите добрите взаимоотношения с клиентите си в чужди ръце. Но понякога собствените усилия в тази насока не са достатъчни и е необходимо да се доверите на професионалисти в областта. За целта е важно да проучите и да поискате препоръки относно специалистите в тази сфера.

Една от водещите компании, специализирани в събиране и изкупуване на вземания в България е ЕОС Матрикс - част от международната финансова група EOS Group. Фирмата има повече от 16-годишен опит на нашия пазар, обслужвайки водещите банки и небанкови финансови институции, телекоми, ютилити и търговски компании. 

Това, което прави ЕОС Матрикс добър партньор, са професионализмът и международното ноу-хау. Такова партньорство дава възможност на фирмите да се съсредоточат в основната си дейност и да освободят значителен вътрешен ресурс. Освен това могат да бъдат спокойни, че клиентите им ще бъдат в правилните ръце – специалистите по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс се стараят на първо място да установят причината за възникналото забавяне на плащането. В зависимост от конкретните обстоятелства, те търсят заедно с клиентите най-подходящите варианти за справяне със задълженията. Като една от основните цели в комуникацията им с тях е именно запазването на добрите  взаимоотношения с техните кредитори.

Според последните данни от проучването на EOS „Навици на плащане в Европа“ 2018, благодарение на работата на колекторските компании са възстановени 11,1% от годишния оборот на българския бизнес. Това само по себе си има положително влияние върху цялостния икономически цикъл, тъй като е свързано с подобряване на ликвидността и паричния поток при фирмите.

5
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg