Италия и Швейцария са дошли в Банско

Италия и Швейцария са дошли в Банско

Дойде ли време за планиране на почивка, започват колебанията – в България или в чужбина. Иска ви се да заложите на наш курорт, но в същото време ви тегли към нови изживявания. А ако времето ви за отдих е кратко, това прави избора доста труден. Няма да ви се налага да го правите, ако изберете Банско, защото там ще намерите уютни кътчета от Италия и Швейцария. В ресторант Леонардо и ресторант Фондю ще получите усещането, че се потапяте в атмосферата на двете привлекателни за туристите европейски страни, а в добавка ще получите отлична италианска и швейцарска кухня. 

Кулинарни изкушения от Италия

Италианският ресторант Леонардо в Банско съчетава луксозен интериор и най-вкусните предложения от кухнята на Ботуша.

Заведението предоставя истинска наслада за всички сетива с изисканата си обстановка и повея от Средиземноморието, който се подсилва и от невероятния аква комплекс. Хапвайки вкусни традиционни италиански ястия може да съзерцавате двата външни басейна, а през студените месеци уютът е осигурен от пламтяща камина. За интериора са подбрани топли нюанси, а мебелите са от естествени материали и комбинират дърво и вито ковано желязо. През лятото вкусното хапване може да комбинирате с освежаващо потапяне в открития басейн и чистия планински въздух.
Шоу кукинг е една от атракциите за истинските почитатели на добрата храна. Изисканото меню е изработено по автентични италиански рецепти и се приготвя от висококачествени оригинални продукти. Разбира се, то включва кулинарните италиански класики салата Капрезе, паста, пица и ризото. 
Пиците са с тънък блат тип „криспи”. За приготвянето им се използва сос от пресни домати, моцарела и пресни подправки като босилек и риган. Пица със сирене горгонзола, смокини и прошуто Крудо, Пепероне с пикантен колбас Вентричина, люти чушки и Моцарела или Пица с крем от бял трюфел и настърган черен трюфел са някои от изкусителните предложения. 
Любителите на пастата пък могат да избират между Папарделе с трюфел и манатарки, Лингуини със скариди, сушени домати и рукола, Пълнозърнесто пене със сос Роберто и други предложения. 

След пицата и пастата списъкът продължава с Филе от елен, Патешко магре, Био пилешко филе качаторе с хрупкава полента, Агнешки котлети с пюре от грах с мента и печен сладък картоф и много други интересни предложения за ценители. Децата със сигурност ще се прехласнат по домашните сладоледи, гарнирани със сосове, а родителите могат да предпочетат за десерт едно класическо тиармису.
Ресторантът предлага качествени вина от италианските региони Тоскана и Пиемонт, а също и от Испания, Франция, Чили, Нова Зеландия, Аржентина и др. Почитателите на българските вина също няма да бъдат разочаровани.

 

Алпийска кухня от Швейцария

Красивите планински пейзажи и кристално чистият въздух в Банско подходящо се допълват от вкусната алпийска кухня в ресторант Фондю. Елегантното заведение предлага изискани специалитети от Швейцария и Франция. 
Тук може да опитате истинско фондю от сирена, приготвено по швейцарска рецепта. Потапянето на хлебни кубчета в разтопеното горещо сирене носи неповторимо удоволствие за всяко чувствително небце. Предлагат се и други разновидности на коронното швейцарско блюдо – фондю с месо, с риба или фондю с шоколад. 

Гурманите ще си доставят голямо удоволствие, ако си поръчат и друго традиционно алпийско блюдо – полуразтопеното швейцарско сирене Раклет, което апетитно се разтича върху варен картоф.
В ресторанта можете и сами да си приготвите месо, риба или морски дарове върху нагорещена каменна плоча. Над всяка маса има телескопичен абсорбатор, който изтегля миризмите при готвенето. Сред специалитетите в менюто са Телешко бонфиле Блек Ангъс, Био пилешко филе DUC, Еленско бонфиле, Домашни телешки наденички Блек Ангъс и др.
За десерт освен три вида шоколадово фондю се предлагат и други предизвикателства – Ябълков тарт Татен с топка домашен сладолед и Алпийски сладкиш Крокан. 

Обслужването в ресторанта е перфектно, а за усещането на уют допринася стилният алпийски интериор. Стените са с ламперия от масивен термобор, подът е покрит с дюшеме от термоясен. Скулптура на еленска глава над камината допринася за уникалната атмосфера. 
Помещението е разделено на зони с помощта на декоративни паравани със стилизирани швейцарски мотиви, украсени с дърворезба на елен. В ресторанта има зона за шоу кукинг и отличен винен бар.

 

0
, обновено на 28/05/2020
публикувал: News359.bg