Етикетът за правилно носене на бижута

 Етикетът за правилно носене на бижута

Хората носят бижута от векове, за да подобрят цялостния си вид или да направят декларация за статуса си в обществото. Докато тенденциите идват и си отиват, все още има някои основни насоки за правилно носене, отбелязват експертите от Kojarti. Едно от най-важните неща, които трябва да запомните е, че трябва да сте наясно с това, което се счита за подходящо облекло за всяка ситуация и да изберете съответно своите бижута.

Модните специалисти знаят, че аксесоарът може да превърне един тоалет от скучен до такъв, който ще ви накара да заблестите. Просто се уверете, че вниманието, което получавате, е положително. Правилните аксесоари ще подобрят цялостния ви външен вид и ще осигурят модното изявление, което искате да проектирате, но ако не сте внимателни, може да отвлечете вниманието от прекрасната си личност.

Много хора могат да твърдят, че „по-малкото е повече“, но не винаги това е правилно. Има моменти, когато искате да носите аксесоари, които се набиват на окото; ключът е да знаете кога са те.

Ежедневни бижута

Някои бижута са напълно приемливи за носене през цялото време. За женените хора един такъв артикул е сватбената халка. Ако искате да следите времето и предпочитате да не използвате мобилния си телефон за тази цел, ръчен часовник винаги е приемлив. Обикновено колие е друго бижуто, което може да се носи през повечето време.

Офис бижута

Когато избирате бижута, които да носите на работа, вземете такива, които не разсейват и не крещят. Все още можете да изразите своята индивидуалност, но не носете нищо, което би могло да ви злепостави пред висшестоящите хора или клиентите.

Бижута за официално събитие

Официалното събитие е време да покажете колко елегантни можете да бъдете и това е моментът да носите най-добрите си бижута. Въпреки че е приемливо да блестите навсякъде, най-добре е да изберете едно бижу, за да подчертаете най-красивите си черти. Например, ако носите косата си прибрана, покажете високите си скули и зашеметяващата челюст с няколко спиращи дъха кристални или диамантени обеци. Колие с акценти също може да доведе очите до лицето ви по-лесно.

Не забравяйте, че бижутата трябва да съвпадат с вашия тоалет. Носенето на твърде много аксесоари, дори и на официално събитие, отвлича вниманието от цялостния ви външен вид.

Парти бижута

Когато отивате на парти на приятел или се мотаете с приятели в петък вечер, почти всичко ви подхожда. Не забравяйте обаче, че твърде много бижута ще отвлекат вниманието далеч от вас, а аксесоарите ще засенчат страхотната ви личност.

Стари срещу нови правила за бижутата

В миналото имаше наистина много правила за етикета по отношение на бижутата, че беше плашещо. Въпреки това, много от тези стари правила са избледнели.

Ето някои промени в етикета за бижутата:

Старото правило за смесване на метали е демоде. Сега можете да носите всякаква комбинация от злато, сребро, калай, мед и други метали, които харесвате.

Веднъж на жените беше казано, че никога не трябва да носят пръстен на лявата си ръка, освен ако не е годежен пръстен или сватбена халка. Но това правило е отживелица и можете да носите пръстени на която ръка искате.

Някога не беше приемливо да се смесват истински скъпоценни камъни с изкуствени камъни, но вече можете да го правите. И никой не се занимава с това кои елементи са истински и кои са изкуствени.

Съвпадащите комплекти някога са били закон, но в днешния свят не е нужно да се стараете чак толкова. Всъщност, в много случаи е по-добре, ако бижутата по тялото ви не са част от един и същи комплект.

0
, обновено на 26/08/2020
публикувал: News359.bg