Да използвам ли картини за банята?

Да използвам ли картини за банята?

Картините в банята не са често срещана украса, но има хора, които наистина предпочитат да освежат пространството с някакъв вид изкуство. Ако и вие сте сред тях, разгледайте нашите предложения за видовете картини, които да използвате в банята си.

Големи картини

По-големите картини в банята могат да направят драматично впечатление. Те обаче трябва да бъдат окачени само на около две трети от стената, за да не са твърде високи или твърде ниски. Друг вариант е стенна галерия с няколко по-малки творби. За да създадете този ефект, започнете с една голяма картина в центъра на стената и след това добавете по-малки произведения в дъга.

Ако изберете маслена или акрилна картина, не забравяйте да я защитите със стъкло. По същия начин, ако използвате дървена рамка, не забравяйте да я лакирате. Снимките, които не са защитени, рискуват да се изкривят, така че трябва да използвате стъкло, за да ги защитите. Също така, помислете за местоположението на картината, когато избирате произведение на изкуството за банята. Например, добро място за картина е стената срещу тоалетната, както и стената над свободностояща вана.

Голо изкуство

Голото изкуство е отличен избор за бани, особено ако искате да добавите усещане за женственост към вашето пространство. Обмислете използването на фигуративни произведения на изкуството, които изобразяват изискана голота, за да придадете на стаята чувствено усещане. Тези фигури са подходящи за бани с всякакъв размер и дизайн.

Размерът на украсата, която ще изберете, трябва да зависи от размера на банята и стените. Най-добре е да го окачите на стената срещу огледалото в банята. Трябва да се вижда и от ваната. Ако нямате достатъчно голяма стена, можете да поставите по-малки художествени предмети на рафтове. Можете да ги местите по желание, за да създадете различно настроение.

Фигуративни произведения

Фигуративните произведения са чудесен начин да добавите женствена нотка към вашата баня. Те могат да бъдат показани по много различни начини, от ръчно рисувани фигуративни произведения до снимки в ретро стил. Те могат да бъдат поставени и на стената, което ги прави чудесен начин да добавите малко повече блясък към вашата баня. Да не говорим, че те могат да издържат на влагата и влажността, които са често срещани в банята.

Темата на фигуративните произведения в банята може да бъде доста разнообразна, от абстрактна до реалистична. Изображенията на къпещите се в съвременното изкуство обикновено са женски, но можете да намерите и примери за мъже, които се къпят в модерни картини. Други произведения на изкуството могат да добавят ботаническа тема към банята и да допълват вече съществуващите растения в стаята.

Полугланц

Банята е помещение, което всеки използва ежедневно, така че боядисването й може да й придаде свеж вид. Изборът на правилната боя може да ви спести пари и да предотврати скъпи ремонти. Има два основни вида боя за баня: сатен и полугланц. И двете имат своите предимства и недостатъци, а правилният ще зависи от вашите лични предпочитания.

Най-добрата боя за баня е тази, която е в съответствие с останалата част от къщата. Изберете нюанс, който не се откроява и не прави стаята да изглежда твърде лъскава. Полугланцът е чудесен избор за тази банята.

Ако ви е нужно обзавеждане или аксесоари за банята, можете да ги намерите в магазин Keranova, който се ползва с огромно доверие сред своите потребители. Техните предложения, можете да разгледате тук: https://www.keranova.org/

0
, обновено на 30/08/2022
публикувал: News359.bg