Знаете ли, че семената на канабис са изключително полезни за здравето ви?

Знаете ли, че семената на канабис са изключително полезни за здравето ви?

Въпреки че произхождат от самото растение, фемизираните семена канабис не съдържат THC (тетрахидроканабинол) и не са психоактивни вещества. Семената имат впечатляващи ползи за здравето и са суперхрана, полезна за здравето.

Можете да ги откриете да се продават за сувенири във съвсем малки разфасовки, като обикновено са наименувани семена от канабис или семена марихуана. Ако пък попаднете на огромно разнообразие, подобно на това в Seedsmafia, тогава всеки сорт е ясно обозначен на пакетчето. Без значение сорта. всички семена марихуана съдържат 8 вида аминокиселини, които човешкото тяло е необходимо да си ги набави от хранителен източник, защото не ги произвежда. Следователно, семената канабис са изключително подходящ такъв хранителен източник.

Семената канабис са суперхрана

Тази суперхрана съдържа 30% мазнини, 30% въглехидрати и 25% протеини. Липидите, от друга страна, съдържат 80% полиненаситени мастни киселини. Това са мазнини, които помагат за укрепване на имунната система и предотвратяват сърдечно-съдовите заболявания. Семената канабис също съдържат омега-3 и омега-6 в идеални пропорции. Те позволяват да се борим успешно срещу възпалителните заболявания.

Съдържащите се в семената въглехидрати са неразтворими фибри, които подпомагат чревния транзит. Тези фибри помагат да поддържа баланс в чревната флора, като позволяват на бактериите да се размножават. И накрая, семената от марихуана са ценни заради съдържанието и на витамини, особено В и Е.

Източник на екологичен растителен протеин

Канабисът и конопът са екологично чисти растения, тъй като са много здрави и не изискват никакво третиране, особено за развитие или отглеждане. Което на практика означава, че не се пръскат почти с нищо. Поради дълбоките си корени те не консумират и голямо количество вода допълнително. Следователно са устойчиви растения и са лесни за поддържане, което ги прави изцяло екологичен източник на хранене.

Семената канабис са хранителни

Съдържанието им е толкова богато, че те се превръщат в прекрасен хранителен източник. Имат сладък, орехов вкус.

Семената канабис съдържат повече от 30% мазнини. Те са изключително богати на две основни мастни киселини - линолова киселина (омега-6) и алфа-линоленова киселина (омега-3). Те също така съдържат гама-линоленова киселина, която е свързана с няколко ползи за здравето.

Те са отличен източник на протеин, тъй като повече от 25% от калоричността им идва от висококачествения протеин. Това е много повече от подобни храни като чия и ленено семе, чиято калоричност произлиза от 16-18% протеини.

Семената канабис са и отличен източник на витамин Е и минерали, като фосфор, калий, натрий, магнезий, сяра, калций, желязо и цинк.

Семената канабиса могат да се консумират сурови, варени или печени. Конопеното масло също е много здравословно и се използва като храна и лекарство в Китай от поне 3000 години.

семена от трева и нeйните ползи за здравето

Помагат за намаляване на риска от сърдечните заболявания

Сърдечните заболявания са убиец номер едно в световен мащаб. Доказано е, че консумацията на семена от канабис може да намали риска от сърдечни заболявания. Семената съдържат големи количества от аминокиселината аргинин, произвеждаща азотен оксид в тялото ни. Азотният оксид е газообразна молекула, която позволява на кръвоносните Ви съдове да се разширяват и отпускат, което причинява спад в кръвното налягане и по-малък риск от сърдечни заболявания.

Гама-линоленовата киселина пък е свързана с намаляване на възпаленията и може да намали риска от сърдечни заболявания. Освен това, проучванията върху животни показват, че семената канабис или конопеното масло могат да намалят кръвното налягане, да намалят риска от образуване на кръвни съсиреци и да помогнат на сърцето да се възстанови след инфаркт.

Семена и масло от марихуана за вашата кожа

Мастните киселини могат да повлияят на имунните реакции в тялото ви. Проучванията показват, че имунната ви система зависи от баланса на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Семената канабис са добър източник на полиненаситени и незаменими мастни киселини. Те имат съотношение омега-6 към омега-3 около 3: 1, което се счита за оптимален диапазон. Проучванията показват, че прилагането на масло от конопено семе на хора с екзема може да подобри нивата на незаменими мастни киселини в кръвта. Маслото може също така да облекчи сухата кожа, да подобри сърбежа и да намали нуждата от лекарства за кожата.

0
, обновено на 03/02/2021
публикувал: News359.bg