Защо е важно да притежавате добър климатик?

Защо е важно да притежавате добър климатик?

Инвестирането в добър климатик е голяма стъпка. От една страна, защото парите не са малко, особено, ако са част от бюджет за обзавеждане, а от друга - защото добрият климатик ще повиши комфорта в помещението неколкократно.

Защо да изберете да вложите средства във високо-качествени климатици Daikin обаче, вместо в някой по-ниско бюджетен бранд, обаче ще видим по-долу. Изброихме преимуществата на добрите климатици, както и начините, по които ще улеснят живота ви.

По-добро качество на въздуха

Климатиците циркулират и филтрират въздуха, като премахват замърсителите и плесените. Това е особено важно за хората, които страдат от алергии и астма, тъй като качественият климатик свежда до минимум дразнителите, които предизвикват пристъп. Това обаче е вярно само ако системата се поддържа чиста и филтрите се сменят редовно. В противен случай климатикът всъщност може да допринесе за замърсяването на въздуха в помещенията. Високият клас климатици Daikin на klimatici.bg са снабдени със сребърни филтри и такива от титаниев апатит. Те пречистват въздуха безкомпромисно и осигуряват чиста среда за цялото семейство.

По-малко насекоми и паразити

Филтрите също така предпазват от насекоми и са много по-ефективни от мрежа на отворен прозорец. Насекомите са досадни, но могат да бъдат и опасни за хората с алергии. Едно от предимствата на добрата климатична система е, че тя също така ще ви помогне да запазите домашните си любимци от бълхи и кърлежи.

Добрият климатик може да ви спаси живота

Проучване на Агенцията за защита на околната среда проучва смъртните случаи, свързани с горещините. Тя установява че между 1979 г. и 2013 г. повече от 9000 американци са починали от горещините - цифра, която не отразява напълно мащаба на проблема. В Европа числото също е толкова стряскащо. Отделно има и много смъртни случаи, при които горещината е била вторична причина. Поддържането на прохлада с климатик е най-доброто средство за предотвратяване на смъртните случаи и заболяванията, свързани с горещините.

качествен климатик вътрешно тяло

Подобрена ефективност на работната сила

Всички сме изпитвали умствената отпадналост, която следва след твърде горещ ден. Всъщност за това си има научна обосновка. Според учените енергията, която тялото изразходва, за да се охлади, отнема от способността ни да мислим и разсъждаваме. Когато офисите са климатизирани, хората могат да работят по-добре и да вземат по-добри решения, така че винаги си заслужава да се направи инвестиция в добра климатизация.

Не само мозъкът ни страда от жегата, доказват още специалистите. Когато живакът се покачи, се повишава и темпераментът. Докато мозъците ни се забавят, телата ни се ускоряват с повишен сърдечен ритъм и по-високо кръвно налягане. Всичко това води до по-агресивно поведение, поради което прохладната среда е от ключово значение за запазване на мира у дома, на работното място и на обществени места.

По-лесен сън

Същите физически промени - по-висок сърдечен ритъм и по-високо кръвно налягане - които ни карат да се ядосваме, могат да направят почти невъзможно да се наспим добре. Основната телесна температура също е решаващ фактор за заспиването и задържането на съня. Твърде горещата (или твърде студената) стая пречи на естествената регулация на температурата, която според лекарите функционира най-добре при температура около 20 градуса.

Защита на мебелите

Топлината, и особено влажността, която често я съпътства, може да нанесе поражения на всички видове мебели. Дървесината придобива и губи влага от заобикалящия я въздух, което с течение на времето води до изкривяване. Кожата също абсорбира влага, което в крайна сметка може да доведе до изгниване на стилния ви диван. Всяка тъкан е податлива на мухъл, който се размножава безпрепятствено във влажна среда. Ако искате да си защитите мебелите, дръжте температурата в помещенията разумна.

Предпазва електронните устройства от прегряване

Почти толкова страшно, колкото е въздействието на топлината и влажността върху тялото ни, е вредата, която те могат да нанесат и на електрониката ни. Телефоните и компютрите, от които зависим ежедневно, могат да претърпят сериозни сривове при повишаване на температурата, което води до загуба на данни и цялостно скъсяване на живота им. Ако на работното ви място има компютърни сървъри, те могат да бъдат напълно унищожени или да претърпят сериозни щети, ако не се поддържат достатъчно хладни.

5
, обновено на 06/06/2023
публикувал: News359.bg