Защо да изберете кучешка храна на едро?

Защо да изберете кучешка храна на едро?

Почти всеки стопанин на едно или повече кучета е обмислял възможността да си набави храна в затворен пакет на Royal Canin или друг голям бранд, за да си спести време и усилия в бъдеще. Купуването на кучешка храна на едро позволява на големите развъдници на кучета и на собствениците на домашни любимци да спестят доста от разходите по домашния им любимец. Не е толкова сложен процес, колкото звучи и носи невероятни преимущества, така че няма как да не го разгледаме подробно. Всичко, което се изисква, е просто изчисление и ясна представа за апетита на вашето куче.

Наистина ли ви спестява пари?

Купуването на кучешка храна в затворена опаковка от доверен търговец е не само удобно, но и много рентабилно. Най-лесният начин да изчислите дали дадена храна ви излиза изгодно е да сметнете каква е цената на килограм.  

За никого не е тайна, че и много от търговците, допълнително правят отстъпки, когато се пазарува по-голямо количество, защото за тях това е бърза ликвидност, а в същото време за хората е символ на добър жест от страна на търговеца.

Лесно ли се съхранява храната за кучета?

Всеки вид кучешка храна има срок на годност, независимо дали е суха или мокра. За да откриете срока на годност на вашата, трябва само да огледате внимателно пакета и да откриете къде е написана. След изтичане на срока ѝ най-добре е да не се консумира, така че го имайте предвид. Съвет от нас е да сметнете така дажбите на вашето куче, че да не се презапасявате с количество храна, за повече от два месеца. Причината се крие в лесното откриване на магазин, който да ви достави храна. Например, Royal Canin са сложили препратки към всичките магазини, които предлагат техните продукти. Така клиентите бързо и лесно могат да открият физически магазин в близост или да поръчат онлайн.

Ако знаете, че кучето ви похапва около 10 кг храна на месец, то това означава, че не ви е необходимо повече от 20 кг. Самото съхранение на пакетите със суха храна е изключително лесно. Необходимо е след отваряне на опаковката да затворите пакета с щипка и да поставите в контейнер, затварящ се с капак. Благодарение на този начин на затваряте ще подсигурите сухата храна да не изветрее толкова бързо, колкото ако бъде държана непрекъснато отворена и ще намалите шансовете атрактивността на храната да намалее за кучето.

кученца очакват похапване

Съхранението на суха храна може да бъде на стайна температура без излагане на пряка слънчева светлина на тъмно и прохладно място. В случай че сте избрали да храните домашния ви любимец с мокра храна, то тогава е необходимо да поставите храната в хладилник и да използвате до 24 часа след отваряне.

Каква е разликата между кучешка храна в затворен пакет и насипната храна?

Това са двата термина, които най-често ще срещнете, ако тепърва започвате да пазарувате кучешка храна. Насипната, означава вече отворена храна за домашен любимец и е възможно да вземете малко количество, вместо цял пакет. Повечето зоомагазини купуват пакети кучешка храна от вносителите и ги отварят. След това продават гранулите на килограм, като печелят от надценката. Когато купувате затворени пакети, вие вземате всички предимства на храната, за да бъде максимално апетитна и качествена за вашия домашен любимец. По този начин сте сигурни и какво купувате. Препоръката ни е винаги да купувате затворен пакет, за да подсигурите максимални ползи за домашния любимец.

5
, обновено на 16/03/2023
публикувал: News359.bg