Видове транспортни услуги

Видове транспортни услуги

Ако сте в процес на преместване на ново място, има редица различни транспортни услуги, които са на ваше разположение. Сред най-разпространените видове транспортни услуги са услугите от врата до врата и интермодалният пътнически транспорт. Тези транспортни услуги могат да се използват както за лични, така и за бизнес цели. Ако не сте сигурни коя услуга да изберете, прочетете нататък, за да научите какви са вашите възможности.

Интермодален транспорт

Интермодалните транспортни услуги са често срещана форма на транспорт, която комбинира няколко вида транспорт. Интермодалните услуги включват автомобилен, автобусен и влаков транспорт. В допълнение, някои от тези услуги съчетават комбинация от няколко режима, за да увеличат максимално ефективността и да намалят разходите.

Най-важният документ за интермодален транспорт е товарителницата. Този документ съдържа имената на изпращача, получателя и товара и посочва вида на стоките, които се транспортират. Мултимодалният транспортен оператор отговаря за издаването на товарителницата за всички видове транспорт. В много случаи интермодалната товарителница ще комбинира въздушен и автомобилен транспорт. По същия начин операторът на интермодален транспорт може да комбинира морски и автомобилен транспорт, осигурявайки евтино решение за вътрешна дистрибуция.

Друг пример за интермодален транспорт е фериботната услуга. Тези услуги пресичат земя и вода и се използват от векове. Тези услуги са популярни на места с различни видове транспорт, включително въздушен и автобусен, и са полезни за военни операции и помощ при природни бедствия. По същия начин влаковата услуга е често срещан начин на интермодален транспорт. В крайна сметка интермодалният транспорт осигурява удобен и достъпен начин за превоз на товари от точка А до точка Б.

Обслужване от врата до врата

Услуга от врата до врата означава, че вашата пратка пристига до крайната си дестинация, без да е необходимо да правите множество транзакции, като товарене и разтоварване. Този вид доставка гарантира безопасността и сигурността на вашите продукти по време на процеса на транспортиране. Освен това услугите от врата до врата ще се справят с митническото освобождаване и плащането на тарифи, като всичко това може да усложни процеса на доставка. След като сте уредили доставка от врата до врата, празен транспортен контейнер ще бъде транспортиран до товарна площадка. След това вашият товар се застрахова и цялата необходима документация се събира, преди пратката да бъде транспортирана до крайната дестинация.

Когато изпращате продукти в чужбина, услугата от врата до врата взема предвид логистиката на транспортния процес. Например LCL услугата от врата до врата може да включва превоз на товари по океан или по въздух. Най-голямата разлика между въздушния и океанския товарен транспорт е транзитното време. Морският транспорт отнема месец или повече, за да пристигне във вашата страна, докато въздушният транспорт отнема няколко дни. И двата вида транспорт също изискват митническо освобождаване при внос.

Услугата от врата до врата също ви помага да спестите транспортни разходи и време, тъй като използва една единица за цялата пратка. Това също така означава, че не е нужно да се притеснявате за повторното опаковане на стоките и зареждането им при всяка смяна на начина на транспортиране. Обслужването от врата до врата не само ви спестява пари за транспорт, но е и по-лесно за вас като поръчващ. Освен че спестява време, обслужването от врата до врата се грижи вместо вас за всички формалности по международния транспорт, което е още една причина да е предпочитан избор сред много предприемачи.

Cargo Planet е една от най-популярните спедиторски фирми в България, която предлага различни видове спедиция и услуги за всичките ви нужди. Фирмата е високо оценена и предпочитана от потребителите, заради отличните условия, които предлага.

0
, обновено на 17/08/2022
публикувал: News359.bg