Топ златни колиета за 2019 г.

Топ златни колиета за 2019 г.

Лятото на 2019 ще бъде запомнено с прекрасните златни колиета, които красят вратовете на най-желаните дами по цял свят. Всички ги обожават - от певиците, актрисите и моделите, че чак до влогърите и инфлуенсърите.

Модерни ли са колиетата на няколко нива, изработени от злато? Не само, че са модерни, те оглавяват всички класации за луксозни златни бижута.

Какво толкова им харесват ли? Ами, тези колиета изглеждат стилни без да са натрапчиви. Съставени са от две или повече тънки, златни верижки с различна дължина. Обикновено верижките са 2 или 3, но се намират и колиета с до 5. Ако са 5, не всички имат висулки, но ако са само две и двете притежават такива. Най-късата верижка, може да е с дължината на чокър, докато най-дългата стига до горната част на бюста. Като цяло, верижките в този тип колиета са минимиластични, а обемът идва от натрупването на няколко верижки на едно място. Стилът на едно такова колие не е никак задължаващ. Дамата може да го носи на всякакви поводи и дори без повод, като ежедневно бижу.

Тези колиета не само, че са модерни и се нагаждат лесно с всякакво облекло, ами и не са никак скъпи и привличат погледите със златния си отблясък. Има много видове, но ние ви подбрахме най-красивите, за да можете влизайки в бижутерия да се насочите точно към това, което е най-модерно.

Златно колие на няколко нива със стотинка

Тези златни колиета не са буквално със стотинки на тях, а със златни, кръгли висулки. Най-атрактивният модел е с две или с три тънки верижки с атрактивна плетка и към тях са закачени златните пластинки. Кръглата форма не позволява най-късата верижка да е чокър - тя трябва да е малко по-дълга, иначе се разваля линията на бижуто. Възможно е на кръглата висулка да има надпис или късметлийски символ, който може да бъде лазерно гравиран или изрязан. Това колие се съчетава най-добре с V - образно деколте.

Златно колие на няколко нива с перли

Колиетата с перли никога няма да излязат от мода. Няма как да говорим за нежност, грация и женственост и да не споменем перлите. В този модел златно колие може да има и една сребърна верижка или такава от бяло злато, за да си пасне с перлата или перлите. Това бижу може да има и една цяла верижка само с перли, а останалите да са просто златни верижки с изчистен дизайн и малки висулки. Ако пък верижките са само от злато и на една от тях има перла, то е хубаво, тя да е средната или по-горната. Ако се сложи, като най-долна, не се постига максималният ефект от бижуто.

Златно колие с кръст

Колиетата на няколко нива не изглеждат добре, когато са снабдени с огромни висулки. Когато висулката е кръст, трябва да е средна големина, като не застъпва другите верижки. Останалите верижки могат да бъдат всякакви - от кристали, сърчица до плочки. Тези колиета с кръстове са изключително атрактивни, заради небрежния си вид. Обикновено са от няколко верижки, но може и да не се носят всичките наведнъж. Примерно, един ден да се сложат всичките 4 или 5, а на следващия само две от тях.

Златно колие на нива с голям медальон

Колиетата с медальони са класика. Всички сме виждали или притежаваме поне едно такова. Може да е със сърце, кръст, инициали, цяло изписано име, плочка, слънце, луна или др. Най-модерните медальони тази година са луничките, мидите и винтидж медальоните, така че, което от трите да изберете няма да сбъркате. Размерът на медальоните обаче трябва да бъде съобразен с бройката верижки. Ако са големи, тогава само две верижки, ако са малки - може 4 или 5 верижки.

златно колие на няколко нива

Златно колие на нива с инициали

Тези колиета, подобно на тези с перлите, винаги ще са на мода. Жените обожават да носят инициалите на любимите си хора, а понякога и своите собствени. Златните колиета на различни нива позволяват слагането и на малки буквички и на големи. Ако са по-голям размер, то верижките може да са една дълга и една къса, тип чокър. Ако пък е кратко името, може на всяка верижка да има отделна буква.

Златно колие, изобразяващо небето

Изключително оригинална идея, която представлява един голям медальон слънце на най-ниското ниво, няколко верижки със средна дължина и средни по размер висулки златни звездички, както и къса верижка, съвсем близо до врата с по-малки висулки звездички, лунички или кристалчета. Този вид колиета разказват история, изобразяват цяла картина и са само за ценители. Те също може да се носят на части. Ако днес ви е слънчево, може да сложите само верижката с медальона слънце, примерно.

Чокър на няколко нива

бижута в кутия

След като чокърите завладяха модните подиуми и отказаха да слязат от там в продължение на 2 години, днес те си извоюваха огромна група от почитатели, които ги предпочитат пред обикновените колиета. Чокърите обаче позволяват натрупване максимално от 3 верижки, иначе изглежда прекалено натруфено. Освен това, ако има медальони или висулки, те трябва да са средни на големина или малки. Чокърите изглеждат достатъчно атрактивни дори и да са изчистени от орнаменти бижута, но крайният вариант е личен избор.

Едно бижу винаги може да засенчи или да допълни дадено облекло. Верижките, които се носят близко до врата - по-късите и чокърите трябва да се съобразят с грима, червилото и да не се слагат с обеци. Дългите верижки, които стигат до бюста пък трябва да се съобразят с колана. Всички колиета, златните, сребърните, с една верижка, както и тези на няколко нива, трябва да се подберат спрямо деколтето. Неподходящото деколте може да засенчи красотата на колието, а идеята на бижутата е да се забелязват. Естествено, най-красивите златни бижута са тези, които не се натрапват и допринасят стойност към облеклото, но с мярка. Това са деликатните, загадъчните, изтънчени и луксозни бижута, които грабват окото с изящните си детайли и стил.

5
, обновено на 08/10/2019
публикувал: News359.bg