Скъпо ли е образованието в частно училище?

Скъпо ли е образованието в частно училище?

Скъпо ли е всъщност образованието в частно училище и оправдава ли средствата ? 

В тази тема ще разгледаме няколко въпроса, относно образованието в частните училища и наистина заслужава ли си, за да можем сами да си дадем равносметка дали си струва.

В частните училища предлагат изключителни академици

Проучване води, че учениците от частни училища са много по-подготвени от тези, които учат в държавни. Това е така защото една от причините е, че частните училища са предназначени да помагат на учениците да развият любов към учението. Това означава, че те са склонни да продължат своето обучение и след това.

Записване

Частните училища контролират записването си. Това им позволява да поддържат класовете си малки. Контрола на записването е много важен за учителя, не само за ученика.

Наблягане на чужд език

В частните училища се акцентира върху изучаването на западните езици. Там е важно да се наблегне и да се обучава детето още в ранна детска възраст, защото тогава са в най-голяма активност на креативността си. В някои частни училища, часовете на изучаване на чужд език достигат до 21 часа седмично и то при първи клас. Те получават сертификат за завършена степен на владеене на чужд език/езици. 

Дисциплина 

Частните училища са строги и изискват много ученици. Благодарение, на което това им помага да развият силна работна етика и умения за управление на времето.Там винаги изискват от учениците да участват в две или повече извънкласни дейности, като същевременно предлагат клубове и занимания, като допълнение към своето учене. Този тежък график, води до усвояване и управление правилно на времето, както и балансът между работата, учението и живота още преди колежа.

Балансирано учение

Балансираното учение се състои между учене, спорт, изкуства и свободно време. В частните училища това е точно така. Виж повече за частното училище.

Материална база - оправдана

Всички стаи са модерно обзаведени, поддържани и има необходим брой компютри и офис техника. Фитнес салоните са оборудвани с най-новите изисквания и децата успешно могат да се насладят на любимия си спорт. Повечето имаъ удобни зони за отдих. Храната, която се предлага там е винаги питателна и здравословна. 

Различни

Винаги предлагат по-голямо разнообразие, тъй като приемат ученици не само от един град. Разнообразната среда обикновено осигурява богат опит. Така се разнообразява и разширява личното разбиране за света. Какво по-хубаво от това да бъдеш широко скроен.

Висококвалифицирани учители

Учителите в частните училища обикновено не ппритежават само удостоверения за преподаване. Те са склонни да имат научни степени в своите предметни области и почти винаги имат богат професионален опит в тяхната сфера. Напълно е възможно да изучавате физика от истински инженер или да сте трениран от бивш професонален играч. Стремежа на частното училище е да наемат най-добрите, в полза на учениците. 

Личното внимание

Повечето частни училища са с малък размер на класа. Средната бройка е до 15 човека максимум. Тези малки размери на класовете, означават повече лично внимание за учениците, липса на заден ред и никакъв шанс за пренебрегване в дискусии. Също така те са на разположение и след учебните часове, за допълнителна помощ. Тази подкрепа е важна и учениците получават още повече възможност за успехи.

Помощ при кандидастване в колеж 

Помощта за намиране на точния колеж, не означава само да намериш училище, което ти предлага определена специалност. Частните училища помагат на учениците да се възползват от силните си страни по време на процеса на прием в колежа. 

В частните училища се провокират интелектуалните възможности на учениците да развиват своите умения и фантазии, да творят, да могат. Може би разковничето на успеха е именно, този метод, модерния образователен процес и грижи, които те прилагат. А на вас ще оставя сами да прецените, скъпо ли е всъщност образованието в часто училище или всъщност цената оправдава средствата?

0
, обновено на 21/04/2021
публикувал: News359.bg