Счупен екран на iPhone – да го поправим или да сменим телефона?

Счупен екран на iPhone – да го поправим или да сменим телефона?

Смяната на екрана на iPhone е относително лесна задача, но може да се наложи да знаете няколко неща за вашия телефон. Първо, трябва да знаете какви са компонентите на вашия екран. Можете да използвате инструмент за отваряне, за да отделите екрана от дисплея. Трябва също така да премахнете металния капак, който покрива съединителните кабели. След това можете да премахнете металния панел от основния панел на вашия телефон и да нанесете ново лепило върху основния панел и съединителните кабели. В тази статия ще разгледаме различни начини за смяна на дисплей на iPhone.

iFixit

Ремонтът на екрана на iPhone може да бъде обширна задача, но може да бъде улеснен с помощта на комплект iFixit. Този комплект за поправка се доставя с всичко необходимо за подмяна на екрана, включително LCD и дигитайзер. По-усъвършенстван фиксатор може също да замени дигитайзера и LCD модула, но това изисква прехвърляне на няколко компонента към новия екран. Например модулът на начален бутон трябва да бъде прехвърлен на новия екран, за да функционира.

AppleCare+

Цената на AppleCare+ за смяна на екрана на iPhone е около PS79/$99 за iPhone SE или подобно устройство. Ако обмисляте да закупите AppleCare+ за нов телефон или да промените съществуващ екран на iPhone, има много причини да го направите. В допълнение към предимствата от ремонта на вашето устройство от оторизиран сервизен доставчик на Apple,  тази услуга също така удължава гаранцията на вашето устройство до две години.

Докато AppleCare+ може да ви струва допълнителни пари, ще си заслужава, когато се сблъскате с напукан екран или счупен телефон. Тази гаранция покрива повече от екрана, включително случайна повреда и кражба. Покрива ви два случая на ремонт за 12-месечен период и четири ремонта за 24-месечен период, в зависимост от избрания план за покритие. Можете също така да избирате между AppleCare+ с покритие за кражба и загуба, което покрива екрана ви, ако имате нужда от него. Има обаче няколко предупреждения, които трябва да знаете.

Независими ремонтни услуги

Ако не желаете да разчитате на Apple за ремонта на вашия iPhone, можете да поправите телефона си сами или да се доверите на сервиз за телефони. И в двата случая, трябва да проучите добре новите части и от къде се закупуват и да се уверите, че са оригинални. Освен това, проучете добре сервиза, на който смятате да се доверите. За България, един от най-коментираните в интернет сервизи е Mlgroup, чиито специалисти са ненадминати в поправката на различни телефони, включително и iPhone, независимо от вида на повредата.

Купуване на нов телефон

Ако се колебаете дали да поправите счупения телефон или директно да закупите нов, тогава трябва да обмислите няколко неща. Поправката на счупен дисплей на iPhone не е труден процес и телефонът ви отново ще работи, както е работил преди счупването. Затова, добре трябва да прецените какво е било състоянието на телефона ви. Ако е работил отлично – тогава няма какво да обмисляте повече – поправете го. Но ако все пак е имал някакви проблеми, не се колебайте да го смените.

И не на последно място, помислете за финансовия аспект. Сравнете цената, която ще ви поискат за нови части и ремонт с тази на нов телефон и преценете кой е по-добрият вариант.

0
, обновено на 18/08/2022
публикувал: News359.bg