Съвети за изучаване с музикален инструмент

Съвети за изучаване с музикален инструмент

Да се научиш да свириш на музикален инструмент може да бъде доста трудно. Независимо от трудността, трябва да сте отдадени на обучението си, да имате търпение и да практикувате колкото се може повече. Противно на мнението на много хора, дори и най-известните музиканти са започнали от нулата и е трябвало да учат, за да се усъвършенстват в света на изкуството. Всеки може да се научи да свири на инструмент, стига да избере този, който събужда страстта му и развива уменията му.

Изберете музикален инструмент

Замисляли ли сте се дали да изберете инструмент според стила музика, който най-много обичате да слушате? Малко размисъл е чудесна отправна точка при определянето на инструмента, на който ще свирите. В този случай е важно да имате предвид, че се нуждаете от инструмент, който да поддържа всички знания, които ще придобиете.

Като начало един от най-добрите варианти е да изберете инструмент, на който се свири сравнително лесно. Помислете, че всеки музикален инструмент има определена степен на трудност. Ето защо, в зависимост от специфичните им характеристики, някои от тях може да са по-лесни за усвояване от други.

Определете как ще учите

След като изберете инструмента, който искате да изучавате, следващата стъпка е да изберете метод на обучение, който да отговаря на вашите нужди и навици.

Ето защо някои хора отдават приоритет на ходенето на училище, уроците по музика и помощта на учител. Едно от предимствата на обучението в училище е да живеете с различни професионалисти в областта на изкуството. Запознаването с мнения, творби, музикални групи и контактите с учители и ученици ви позволяват да видите музиката от други гледни точки и да придобиете по-голяма музикална чувствителност, за да свирите на собствения си инструмент.

Подход към изучаването на теория на музиката

Когато изучавате даден инструмент, често смятате, че само упражненията са достатъчни, за да го овладеете. Но всеки, който мисли по този начин, греши. С изключение на малцината гении в историята на музиката, за да станете добър инструменталист, е необходимо да познавате правилата, които определят изписването на звуците, и стойностите, които определят общуването чрез музика.

Ако искате да започнете да свирите на инструменти по правилния начин, трябва да започнете обучението си по музика с теория. Не че това е задължително, но съсредоточаването върху изучаването на теорията е отличен начин да разберете как функционира структурата на този уникален език и да развиете по-добро музикално съзнание в бъдеще.

Практикувайте и упорствайте

Целият процес изисква време и последователност. Често се случва хората да се откажат през първите няколко седмици или месеци, защото смятат, че да се изсвири цяла песен е невъзможно. Но не е така. Преди да си създадете големи очаквания за постигане на добър звук от инструмента, трябва да се съобразите със себе си и да знаете, че това ще отнеме време и търпение.

Намерете мотивация

Може да звучи като клише, но намирането на мотивация за продължаване на пътуването е от изключителна важност в началото. Всеки има свой собствен начин да се мотивира: може да се вдъхновява от известен инструменталист или музикант, може да иска да изпъкне в кръга на приятелите си или просто да търси ползите от свиренето на инструмент.

За да поддържате въодушевлението си, опитайте се да визуализирате каква е целта на свиренето на избрания от вас инструмент. Защо сте започнали да свирите на барабани или китара, например? Какво ви е мотивирало да си купите инструмента? Защо искате да се научите да свирите на музикален инструмент?

Отделете време, за да отговорите на тези въпроси, и си върнете вълнението от началото - намерете тези отговори и ги използвайте, за да увеличите мотивацията си!

0
, обновено на 23/02/2023
публикувал: News359.bg