Ръководство как да поискам пари назаем?

Ръководство как да поискам пари назаем?

Ако никога не сте искали пари, това ръководство може да ви спаси от някои проблеми. То предлага някои общи съвети, които могат да ви помогнат, когато заемате пари, няма значение дали са от член на семейството, колеги, приятели, банка или кредитна компания. Те също могат да ви помогнат да направите така, че да увеличите шанса си наистина да получите назаем желаната сума.

Как да поискате назаем?

• Определете сума, която реално може да върнете: Винаги търсете назаем толкова, колкото сте в състояние да върнете. Когато искаме пари, трябва да поискаме реалистична сума‚ според възможностите на заемодателя и способността ни да плащаме. Затова определете от колко наистина се нуждаете. Това е най-важното нещо‚ което трябва да си изясните преди да вземете назаем.

• Способност за плащане: Познаването на нашата способност за плащане е от съществено значение, когато искаме пари. Как да искаме пари, ако не знаем дали можем да ги върнем? Преди да поискате пари, направете реалистичен анализ за това как ще платите кредита. Обективната преценка на собствената кредитоспособност е нещо много важно и това е един от най-важните съвети, които трябва да имате предвид. Също така, по този начин можете да си спестите много неприятности.

• Спешно или не?: Ако парите са спешни, най-добре е да потърсите институции, които отпускат бързи онлайн заеми, или някой, който разполага с налични пари почти веднага. За да научите как да поискате пари, първо трябва да се научите да подреждате приоритетите си. Тали закупуването на нов телефон, нова част за автомобила, нов електроуред за дома или осигуряването на спешна медицинска помощ е „по-жизненоважно“ за вас в даден момент?

• Винаги трябва да се информираме: Друг основен момент при вземането на пари назаем е да се информирате. Независимо дали ще поискаме парите официално или неофициално, винаги трябва да знаете времето за плащане, лихвите, сумите, репутацията на кредитора и други. Това е най-добрият начин да вземем информирано  решение.

• Винаги плащайте това, което дължите: Репутацията е от съществено значение, ако възнамеряваме да кандидатстваме отново за заеми или да избегнем включването ни в черния списък в ЦКР. Поради тази причина винаги плащайте това, което сте взели назаем, тъй като в допълнение към връщането на парите, от които някой друг може да се нуждае, вие оставате като човек, ангажиран да удържи на думата си.

Въпреки, че в зависимост от източника са условията при заемане на пари, да се ​​научите как да искате пари, не е толкова трудно. Трябва обаче да запомните някои основни принципи като тези, които споменахме. Не забравяйте, че колкото по-добре сме информирани, толкова по-добри решения можем да вземем‚ а те са важни, когато касаят теми, толкова деликатни като парите.

Източник: https://album.bg/

0
, обновено на 23/05/2023
публикувал: News359.bg