Предимствата да използвате бабъл фолио за опаковане

Предимствата да използвате бабъл фолио за опаковане

Започнал като на пръв поглед провален експеримент през 60-те години, днес аеропластът, известен още с названията бабъл фолио или аерофолио, намира широко приложение в сферата на опаковането и транспортирането на различни продукти. Лекият, издръжлив и гъвкав опаковъчен материал за първи път е използван за доставка на оригиналните масово произвеждани компютри на IBM и оттогава неговата история става все по-забележителна.

Ако се изнасяте от квартирата и искате да запазите всичките си вещи непокътнати, или в случай, че изпращате своите продукти до клиенти и искате те да пристигнат без никакви забележки, то бабъл фолиото ще се превърне във вашия най-верен помощник.

Ползите от фолиото за опаковане с балончета са многобройни и за да ви уверим в тях, в следващите редове обобщаваме едни от най-важните:

1. Бабъл фолиото е отличен изолатор срещу удари

Опаковката с мехурчета е изключително добра в своята основна функция: да поддържа стоките в безопасност и сигурност по време на транзит. Транспортът на товари за съжаление често включва грубо прехвърляне или неравности по пътя, затова традиционно производителите и спедиторите защитават стоките си с аеропласт.

 Неговите мехурчета със запечатан въздух осигуряват гъвкава, но трайна възглавница, която формира изненадващо здрава бариера срещу удар. Когато се удвои или утрои на слоеве и се комбинира със здрава гофрирана кутия за доставка, то може да предпази  стоките от повреда,  дори при по-сериозни удари.

2. Бабъл фолиото е леко

Аеро фолиото се нарежда сред най-леките опаковъчни материали. Структурата му е предимно въздушна, с няколко слоя свръхлека пластмаса за издръжливост. Това го превръща в практичен материал, който може да доведе до спестяване на разходите за доставка, особено ако изпращате на едро. По-малкото опаковане означава по-ниски разходи при изпращане на тегло, както и потенциално по-ниски разходи за гориво при изпращане на големи количества стоки.

3. Бабъл фолиото може да се използва многократно

Когато веднъж сте използвали фолиото, не го изхвърляйте! Опаковката с балончетата може почти винаги да се използва повторно, освен ако не е била значително повредена. Докато повечето мехурчета са непокътнати, може спокойно да я използвате отново и отново, за да защитите най-ценните си стоки при транспортиране. Това превръща аерофолиото в по-екологична опция в сравнение с някои видове опаковки, които са трудни за повторна употреба, а също така може да предложи големи потенциални икономии на разходи.

4. Бабъл фолиото е подходящо за опаковане на предмети с нетрадиционна форма

Ако някои от вашите предмети са твърде големи или имат нетрадиционна форма, опаковането им с балончета,  ще бъде добро решение. Бабъл фолиото е универсално и може да защити стоки с всякаква форма и размер, тъй като самото то се предлага в различни форми и размери. Можете да получите конкретна форма и размер, от които се нуждаете, или можете лесно да го изрежете с ножица, за да получите желания от вас краен резултат.

5.  Бабъл фолиото е прозрачно

Последно, но не и по значение аерофолиото е прозрачно, което създава допълнително удобство. Така не се налага да разопаковате продукта, за да видите какво се крие вътре. Много по-удобно е и когато вие самите изпращате пратки към клиентите си.

Както сами може да се уверите, аерофолиото предлага множество полезни функции. Ако търсите аерофолио с високo качество, посетете: http://robifirplast.com/.

 

0
, обновено на 23/07/2021
публикувал: News359.bg