Първият неофициален пробив за шистов газ, вече е направен!

Първият неофициален пробив за шистов газ, вече е направен!

Преди около седмица, през българска граница транзитно е преминал камион с радиоактивни  отпадъци, чрез които ще се направят първите неофициални пробиви за шистов газ на територията на България.„Тайнственият” камион е пристигнал от Украйна, транзитно без бариери. В момента мястото, където се извършва пробива, както и самият камион се охраняват строго секретно от военните сили в село Рогозина, област Добрич, съобщиха за news359.

Според получената информация, неофициално първия пробив с тези отпадъци вече е направен.

Според информацията, посочена в документите постъпили неофициално в Министерството на труда и социалната политика вече са продадени около 200 сондажа от американската фирма „Шеврон”,  като всеки е на стойност за около половин милион лева, а освен това има назначени българи на щат  във фирма „Шеврон“.

Това, което твърдят учените е, че след като се пробие земята, за да се извади шистовия газ, то през първите 6 месеца от реализиране на пробива, негативните последствия няма да подскажат за себе си, но след това земята ще започва да умира бавно, малко по малко, което ще направи земята негодна за живеене след не по -малко от 2 години.

До тогава ще бъде заразен както въздуха, така и подпочвените води, което ще бъде катастрофа не само за нашата държава, но и за хората, които живеят в околностите на р. Дунав.

0
, обновено на 08/07/2019
публикувал: News359.bg