От какво е направена веган тортата?

От какво е направена веган тортата?

Една сурова веган торта е не по-малко вкусна от обикновените. Можете да замените млечните яйца в рецептите си с немлечни алтернативи, като ленено семе и тофу. Друг начин да замените яйцата, е да използвате вегански заместители на яйца. В повечето магазини за здравословни храни, се предлагат немлечни смеси на прах за печене. Ако използвате млечно мляко, можете да използвате заместители по същата причина. Соевото мляко, бадемовото мляко, кокосовото мляко и млякото от лешници са популярни варианти. Лененото семе и тофуто са заместители на яйцата Както лененото семе, така и тофуто са заместители на яйцата в рецептите за веган торта. Една супена лъжица ленено семе се равнява на едно яйце, така че една чаша ленено семе може да замени две или три яйца. 

Смелете семената в с брашно или използвайте предварително смляно ленено семе. Макар че лененото семе има специфичен вкус на семенца, то може да служи и като свързващо вещество в печивата. Лененото семе не е единственият вариант за заместване на яйцата, но то е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини. Семената също така са богати на фибри и придават деликатен орехов вкус на печените изделия. Отделно – те са отлично свързващо вещество, но не осигуряват повдигане и могат да доведат до гъсти печени изделия. Ако използвате тофу като заместител на яйцата, можете да го използвате в рецепти за сладкиши с подобни инструкции. Текстурата му е подобна на тази на твърдо сварените яйца. То често се подобрява с други съставки, като хранителна мая, куркума и горчица.

Тези съставки ще действат като набухватели и ще подобрят вкуса на печените изделия.Тофуто е с ниско съдържание на мазнини, но все пак добавя влага към печените изделия. веган торта Ябълково пюре замества маслото Зеленчуковият “шортейндж” или ябълковият сос, заместват маслото в рецептата за веган кекс. Тези алтернативи са широко достъпни в магазините за хранителни стоки и имат сходни точки на топене. Ябълковото пюре може да замени маслото. Ако искате да направите веганска торта, можете да използвате и кокосово масло. Кокосовото масло е добър заместител на маргарина във веганските торти и бисквити. Както ябълковото пюре, така и растителният шортинг работят добре в рецепти. Ябълковото пюре спомага за намаляване на общото съдържание на мазнини и добавя влага към печените изделия. Когато замествате маслото в рецепта за веган торта, може да използвате растително масло.

Въпреки че не създава същата пухкавост като шортинга, растителното масло може да се използва в същото количество като него. Ако използвате растително масло в рецепти за сладкиши, трябва да използвате 3 части растително масло на всеки 4 части късо тесто. Когато замествате кокосовото масло, може да искате да добавите повече захар и яйца, отколкото ако използвате растително масло. Веганската торта с вкус на ванилия е по-вкусна от обикновената рецепта Веганската торта с вкус на ванилия е също толкова вкусна, колкото и всеки обикновен вариант на класическия вкус. Тя е влажна, пухкава и достатъчно сладка, за да направи всеки повод още по-специален. Тази рецепта вече е преработена, за да се добавят няколко снимки и да се направи веган ваниловата торта малко по-специална. За да направите по-добър вкус на тортата, започнете, като замените екстракта с ванилова паста. Ваниловата паста е интензивно ароматизирана течност, приготвена от зърната на ваниловата орхидея и захар. Тя е по-малко вискозна от екстракта от ванилия и не съдържа характерните черни петънца, които са характерни за екстракта от ванилия.

Пастата от ванилия обикновено се използва вместо екстракт от ванилия в съотношение едно към едно. Ванилията на прах е лека, фино смляна форма на ваниловите зърна, която има неутрален вкус и не оцветява вашите торти или кексове. Друг начин за приготвяне на кекс без масло е да използвате бадемово брашно. Бадемовото брашно не съдържа масло, но съдържа много естествени мазнини, които правят сладкишите богати и влажни. Бадемовото брашно е чудесна алтернатива на бадемовото брашно, но текстурата му няма да е толкова плътна и дъвчаща, както при бадемовото брашно. Можете да използвате и бадемово брашно, но имайте предвид, че то ще промени вкуса на тортата.

0
, обновено на 30/08/2022
публикувал: News359.bg