Обувките – неразделна част от стила на всеки джентълмен

Обувките – неразделна част от стила на всеки джентълмен

Казват „Дайте на жената правилния чифт обувки и тя ще покори света“, но не бива да подценяваме и отношението на мъжете към обувките. Всъщност, при тях то е доста по-специално. Ако жената не е готова да се отдаде на един, а на десетки чифтове за сезон или година, при господата нещата стоят по съвсем различен начин. Мъжете са склонни да инвестират в по-малко количество обувки, но задължително качествени, по възможност маркови и почти при всички случаи от естествени материали, най-добре изчистена и класическа натурална черна кожа.

Едновременно с това, господата стават все по-заинтригувани и от актуалните модни тенденции. В миналото мъжете предпочитаха да следват свой собствен подход в една стандартизирана за всеки сезон визия или поне да залагаха на класиката и през лято, и през зима.

Напоследък обаче те подават по едно ухо, за да чуят какво ще кажат модните дизайнери и критици относно настоящите модни тенденции. Така, господата започват да се интересуват от актуалните мъжки боти всяка есен, внимателно подбират какви сандали и маратонки ще изберат за лятото и пролетта, а през зимата са готови да носят ботуши не само, когато са на поход в планината или на вилата, но и в градска среда.

Всичко това се дължи на идеята, че външният вид продава и за съжаление, концепцията съвсем не важи само за женския свят. Дрехите, поведението и излъчването ни са сериозна част от първите впечатления, които оставяме у събеседника си, а в забързаното ни ежедневие, за съжаление често не се стига до второ впечатление, за да се поправим или изясним.

Но интересът на мъжете към обувките намира и друго обяснение. Жените разполагат с много по-голям арсенал от аксесоари, с които да раздвижат визията си. Те могат да го направят с подходящите бижута, като сменят чантата си днес, а също така и като добавят шапка, шал, ръкавици и какво ли още не към стила си. При мъжете единствените модни оръжия като добавка към облеклото си остават обувките и часовникът. Ето защо е и специалното им отношение към онова, което слагат на краката си. Ето защо и специалистите твърдят, че мъжете са много по-внимателни в поддръжката и регулярното почистване и полиране на своите обувки. Всъщност, дамите не го правят, защото са склонни по-често да сменят ботушите, сандалите, маратонките и изобщо всичко, което носят на краката си. Господата, макар и вече да са по-заинтересовани от съвременните тенденции, по-трудно се прощават с чифт обувки, които според тях все още им върши работа и допълва външния им вид. Особено когато става въпрос за елегантни и лесно съчетаващи се с различни дрехи обувки, подходящи за един модерен градски джентълмен.

В тази връзка, обувната индустрия стана и по-разчупена в своите мъжки колекции. Срещайки интереса и одобрението на мъжете да разнообразяват класическия си стил, модните къщи и марки са все по-оригинални в дизайните си господата.

0
, обновено на 11/11/2021
публикувал: News359.bg