Нови тенденции в дизайна на гардеробите

Нови тенденции в дизайна на гардеробите

Гардеробите както всички останали мебели са подвластни на тенденциите и всяка година интериорните дизайнери ни изненадват с все по-интересни, нестандартни и функционални модели.

Ако в този момент и вие търсите да закупите нов гардероб и искате да сте в крак с трендовете за 2021, останете с нас.

Нови тенденции в дизайна на гардеробите за 2021

Интелигентни гардероби

С навлизането на новите технологии в обзавеждането и дрешниците не остават по-назад. Тази година дизайнерите залагат на интелигентните гардероби , като една от последните новости са високотехнологичните модели с вградена система за дезинфекция на въздуха. Много актуални са и моделите, оборудвани с устройства, които използват пара, за да гладят, почистват и дезинфекцират дрехите. Имате ли подобен гардероб у дома, ще забравите гладенето на дрехите, тъй като просто трябва да поставите тоалета, който смятате да облечете на следващия ден на закачалката и да оставите интелигентния гардероб да се погрижи за останалото.

Персонализирани решения

Абсолютен хит са и гардеробите, които могат да преконфигурират вътрешното си пространство. Конструкцията им е разработена, че позволява дрешника да се впише във всяко едно пространство. Персонализираните гардероби са подходящи както за просторни спални, така и за детски стаи, дневни и дори за коридори и офиси.

Вградени гардероби

И тази година вградените модели продължават да са в тренда и според интериорните дизайнери ще продължат да набират популярност. Особеното в дизайна на вградените дрешници за 2021 година са стъклените прозрачни врати, които позволят на всеки, който влезе в спалното помещение да хвърли бърз поглед на дрехите, с които разполагате.

Гардероби с плъзгащи врати

И това е тенденция, която беше популярна и през изминалите няколко години, но е актуална и днес. Популярността на дрешниците с плъзгащи врати според интериорните дизайнери се запазва, тъй като при  затварянето и отварянето на гардероба, вратите не заемат място. За 2021 плъзгащите врати са или изцяло от матирано стъкло или с големи огледала, които оптически увеличават размерите на стаята и я правят по-светла. Много актуални са и моделите със стъклени или огледални врати, които се събират като книга, както и шкафовете за дрехи, вратите на които са покрити с персонализирани тъкани.

Дрешници с вграден телевизор

Една от най-новите тенденции при дизайна на гардеробите за тази година са моделите, които изпълняват няколко функции. Изключително популярни са гардеробите, които разполагат с врата, на която чрез панел може да се вгради телевизор. Панелът може да се отваря и пространството зад телевизора може да се използва пълноценно за съхранение на дрехи или други вещи и аксесоари. Този вид гардероби са много подходящи за помещения с по-малки размери, в които свободното пространство не позволява да бъдат поставени много допълнителни мебели.

Отворени гардероби

Моделите без врати набират сериозна популярност и през 2021, тъй като са подходящи за всякакви размери на спалните. Ако имате малко по размери помещение можете просто да поставите няколко закачалки и отворени рафта в близост до леглото и вече имате отворен дрешник.

А ако разполагате с много място, ще сте в тренда, ако разположите отворения гардероб в отделна стая. Така можете не само да подредите всичките си дрехи, но и да използвате дрешника за преобличане, гримиране и дори за зона за релакс.  Ако сред щастливците, които могат да отделят цяла стая за гардероб, тогава ще сте в абсолютния тренд, ако обособите отделен кът за съхранение на обувките си или поставите “остров” в средата на стаята за съхранение на всичките си аксесоари.  Според интериорните дизайнери “островите” в отворените гардероби тепърва ще набират популярност и през следващите няколко години ще се наложат като задължителни елементи при отворените модели.

LED осветление

Без значение какъв е видът на гардероба, задължително в него присъства и ефектно осветление. Това може да е LED лента, а може да е дискретно осветление, което свети само при отваряне на вратите на дрешника, но просто трябва да присъства при всички модели.

0
, обновено на 14/04/2021
публикувал: News359.bg