Неща, които трябва да имате предвид, преди да купите фурна за вграждане

Неща, които трябва да имате предвид, преди да купите фурна за вграждане

Наличието на фурна за вграждане е важна инвестиция във вашия дом. Това е чудесен начин да създадете гурме ястия, които ще впечатлят вашите гости, и прави живота по-лесен, когато не се налага да отваряте шкаф, за да достигнете храната си. Но има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете подходящи уред.

Да бъде многофункционален

Проектирани да ви предоставят повече възможности при готвене, многофункционалните фурни за вграждане съчетават набор от различни функции. Те могат да се използват за различни методи на готвене, включително печене на скара, изпичане, размразяване и задушаване.

Мултифункционалните вградени фурни съчетават конвенционално отопление и нагревателни елементи с вентилатор. Фурните с вентилатор предлагат по-бързо време за готвене, докато конвенционалните фурни са най-добри за печене. Тези фурни се предлагат и с различни режими на готвене, включително пица и печене с конвекция. В зависимост от модела, тези фурни се предлагат и с вградена скара.

Редица производители произвеждат многофункционални фурни. Популярни марки включват Bosch, Samsung и Beko. Те предлагат голяма гаранционна защита и са известни със своята надеждност.

Мултифункционалните фурни имат контролен панел, който може да се използва за ръчно управление на нагревателните и парните елементи. Повечето от тези фурни имат грил. Някои модели се предлагат и с тава за пара, която се използва за контрол на нивото на влага в храната.

Гурме режим

Независимо дали правите перфектното яйчено руло или претопляте остаряла филийка хляб, конвекционната парна фурна, може да ви помогне да свършите работата както трябва от първия път. Вентилаторите с двойна конвекция работят в тандем с два допълнителни нагревателни елемента, за да осигурят постоянни резултати.

Докато го правите, ще искате да проверите двойната система, която е най-модерната двойна конвекция досега. Тази технология съчетава два конвекционни вентилатора, два нагревателни елемента и система за контрол на влажността, за да осигури постоянни резултати на всяка решетка във фурната. Най-голямата тайна на конвекционната фурна, е нейният патентован дизайн на въздушния поток. За разлика от други марки, тя е в състояние да избегне студени точки и неравномерно готвене благодарение на този дизайн.

Функция за пиролитично почистване

Използването на функцията за пиролитично почистване във вашата вградена фурна е лесно. Пиролитичните фурни използват комбинация от топлина и налягане, за да премахнат запечената коричка, разлятата храна и отлаганията от мазнини.

Пиролитичните фурни почистват по-ефективно от другите самопочистващи се модели. Фурната се нагрява до висока температура (често над 400°F), която изгаря мръсотията и мазнините. След това на фурната се дава време да се охлади. Това позволява вътрешно да се почиства с влажна кърпа.

Пиролитичните самопочистващи се фурни имат автоматичен цикъл. Когато цикълът на самопочистване е активиран, вратата се заключва. Това е от съображения за безопасност. Вратата се отключва автоматично, след като цикълът приключи.

В зависимост от фурната, има няколко различни опции за цикъл на почистване. Някои модели предлагат ECO пиролитичен цикъл, за да помогнат за намаляване на разходите за енергия. Други предлагат почистване с пара. Въпреки че почистването с пара може да бъде по-безопасна алтернатива, то не почиства толкова старателно, колкото пиролитното почистване.

Разходи за изграждане на фурна за вграждане

Купуването на фурна за вграждане може да ви спести както пари, така и място. Уредът се монтира директно във вашата кухня, което я прави да изглежда елегантна и чиста. Цената за инсталиране на фурна за вграждане може да варира от няколко стотин долара до няколко хиляди долара, в зависимост от вида на уреда, който купувате, количеството работа и къде живеете.

Ако обмисляте закупуването на такъв модел, важно е да разберете разликата между свободностояща и фурна за вграждане. Свободностоящите фурни изискват електрически контакт или газопровод и трябва да бъдат правилно свързани. Фурната за вграждане обикновено се монтира наравно с кухненските ви шкафове.

Двойни фурни

Независимо дали търсите да създадете нова кухня или просто искате да обновите съществуващата, вградената двойна фурна е отличен избор. Не само осигурява повече място, но също така увеличава ефективността и гъвкавостта на вашето готвене.

Ако търсите нова фурна, която да използвате в дома си, ще се радвате да знаете, че има голямо разнообразие от налични опции. Някои от най-популярните марки включват Frigidaire, Thermador и Bosch. Всяка от тези марки предоставя уникални функции, които могат да подобрят вашето готварско изживяване.

Най-добрият начин да определите кой модел ще отговаря на вашите нужди е да вземете предвид размера и формата на вашата кухня. Също така ще искате да разгледате характеристиките и възможностите на всяка марка.

0
, обновено на 29/11/2022
публикувал: News359.bg