Най-добрите съвети за купуване на лаптоп втора ръка 

Най-добрите съвети за купуване на лаптоп втора ръка 

Не всеки може да си позволи чисто нов лаптоп и има моменти, когато купуването на използван лаптоп е единствената реалистична опция, която имате. За да намалите риска от неразумна покупка, ето няколко съвета за неща, които трябва да проверите, преди да харчите трудно спечелени пари за лаптоп втора ръка.

Уточнете нуждите си

Преди да направите каквато и да е покупка, трябва да знаете за какво ще използвате машината и съответно да купите нещо, което отговаря на вашите нужди. Помислете за вида на приложенията, от които ще се нуждаете, колко преносим ви трябва лаптопът, какъв е животът на батерията, оперативната памет и възможностите за съхранение.

Когато намерите лаптоп, който искате да закупите, потърсете марката и модела онлайн и разпечатайте спецификациите му, за да проверите дали те съвпадат с продукта, който ще закупите.

Преди да купите, проверете отзивите онлайн и вижте какво казват хората за лаптопа и неговата производителност за дълъг период от време.

Огледайте тялото на лаптопа

Обстойната проверка на тялото не е по договаряне. Трябва да сте сигурни, че рамката на лаптопа е без пукнатини и признаци на удар. Също така проверете за липсващи винтове, хлабави панти и всякакви други нередности.

Проверете състоянието на екрана

Следващата важна стъпка е да се уверите, че екранът е в добро работно състояние. Проверете за трептене, промяна в цвета, яркост и лоши пиксели.

Отворете произволен видеоклип и вижте дали ъглите на гледане са достатъчно широки. Сравнете с други лаптопи, преди да направите покупката.

Тествайте клавиатурата и тракпада

Клавиатурата и тракпадът са най-използваните части на компютрите, така че е важно да се уверите, че и двете части работят по задоволителен начин.

Проверете за счупени клавиши и вижте дали се чувствате удобно, когато пишете с клавиатурата. Ако правите твърде много грешки, може би е най-добре да изпробвате други лаптопи.

Проверете какви жестове се поддържат от тракпада и ги изпробвайте. Уверете се, че е лесно да ги прилагате.

Тествайте портовете и CD / DVD устройството

Изпробвайте всички USB портове, жак за слушалки, Ethernet портове, HDMI, слот за SD карта, CD / DVD устройство и други налични входове. Много от тях са прикрепени директно към дънната платка, което е скъпо да се замени.

Проверете безжичната свързаност

Никой не иска лаптоп, който не може да се свърже с WiFi, затова се уверете, че можете да преглеждате и да се свързвате с WiFi мрежи без проблем. Също така проверете как работи Bluetooth функцията.

Тествайте уеб камерата и високоговорителите

Повечето уеб камери за лаптопи са посредствени. Все пак е по-добре да имате посредствена работеща уеб камера, отколкото никаква уеб камера.

Вероятно не много хора използват своите високоговорители за лаптоп, но все пак е добра идея да видите колко силно може да се чува и да видите дали звуците лесно се заглушават или изкривяват.

Проверете здравето на батерията

Възможно е не винаги да можете да извършите щателна проверка на батерията. Все пак можете да получите груба представа за това колко дълго трае батерията, като влезете в настройките за управление на захранването на инсталираната операционна система.

Освен това се уверете, че батерията се зарежда правилно и не се изтощава твърде бързо. В противен случай поискайте отстъпка от крайната цена.

0
, обновено на 14/02/2020
публикувал: News359.bg