Мини наръчник: Какви трапезни столове да изберем?

Мини наръчник: Какви трапезни столове да изберем?

Независимо дали имате отделна трапезария или практичен кът в кухнята, мястото за хранене е едно от най-важните и специалните в дома. Около кухненската маса се събира цялото семейство вечер, празнуват се специалните поводи и се посрещат близки и приятели. Затова е важно да създадете място за хранене с приятна атмосфера  и домашен уют. То трябва да бъде едновременно стилно и подредено, но също така и комфортно, за да прекарвате дълги часове заедно с приятна компания.

Едно от най-важните решения, което трябва да вземете, когато обзавеждате вашата трапезария или кухня е изборът на  трапезни столове. За да ви улесним, в този мини наръчник ще откриете полезна информация за видовете трапезни столове и как да изберете най-подходящите за вашия дом.

 

Трапезни столове от дърво

Никога няма да сбъркате, ако изберете класически дървени столове за хранене. Те са стилен акцент в кухненския интериор и са винаги актуални, така че инвестицията  е напълно оправдана. Едно от големите им предимства е, че може да ги откриете в различни форми и размери, така че да паснат идеално около трапезната маса. Естествените материали като дъб, бук, орех и т.н придават топлина и уют на пространството. За ценителите на детайлите, още едно предимство е, че може да намерите много разнообразни модели - с плетен гръб, заострени крака, с или без облегалки за ръцете и т.н. Дървените столове се съчетават страхотно както с по-модерен стил, така и с класически. Лесно може да ги разнообразите и да ги направите по-удобни като добавите меки  възглавнички в различни цветове. А когато решите, че отново е дошло време за промяна, със сигурност може да им намерите практично приложение на друго място във вашия дом.

 

Трапезни столове с кадифена тапицерия

Тези столове ще придадат стилен и изискан вид дори на най-обикновената кухненска маса. Кадифената тапицерия е подходяща за помещения с  класически и формален стил, където вероятно ще се провеждат официални вечери с важни гости. Любителите на луксозното обзавеждане със сигурност ще бъдат впечатлени от красотата и елегантността на кадифето, която може да бъде допълнена от изящни камъни за още повече разкош и блясък. Едновременно с това, мекотата на тапицерията прави столовете много по-удобни, което е едно от важните условия, на които трябва да отварят кухненските столове. Още един бонус е, че те могат да бъдат открити в най-разнообразни цветове, така че да отиват на интериора във вашия дом. Също така, бързаме да ви успокоим, че петната от вино се почистват лесно от кадифената тапицерия. Ако и вие сте почитател на стила и луксозното излъчване, вероятно вече сте разбрали, че това са най-подходящите трапезни столове за вас.

 

Трапезни столове с кожена тапицерия

Естествената кожа е един от най-предпочитаните и издръжливи материали що се отнася до производството на мебели. Един от големите плюсове е, че кожата остарява елегантно и придобива ретро излъчване, без мебелите да изглеждат захабени и негодни за използване. Всичко това превръща трапезните столове с кожена тапицерия в добра инвестиция. Те могат да бъдат изработени в различни цветове и нюанси, но ако трябва да бъдем честни белите, черните и бежовите са класика, към която повечето хора предпочитат да се придържат. Ако търсите столове за трапезарията, които издържат дълго и се поддържат лесно, то кожата е подходящия избор за вас. В допълнение, те са чудесен вариант за собствениците на домашни любимци, тъй като се почистват лесно и не задържат косми.

 

Метални трапезни столове

Металните столове също имат своите предимства. Нека започнем от това, че са много здрави и издръжливи, което ви гарантира дългия им живот. Освен това, те са по-евтин еквивалент на дървените  и също така, ако имат подходящо покритие,  могат да бъдат използвани и навън, в случай, че решите да преместите вечерята в градината или на терасата. Металните столове се предлагат в различни модели, форми и размери и обикновено са съчетани с друг материал, за да бъдат по-удобни за използване.

 

Ако сте решили да направите ремонт на кухнята или пък сте вдъхновени да смените старите столове,  разгледайте предложенията на Kamko. В онлайн магазина им ще намерите голямо разнообразие от качествени и стилни столове, от които да изберете най-подходящите за вашия дом. Повече информация ще откриете в официалния им сайт: https://www.kamko.bg/category/mebeli/trapezariq/trapezni-stolove/ .

 

0
, обновено на 11/09/2019
публикувал: News359.bg