Мъжете са по-склонни да купуват козметика, която е полово неутрална

Мъжете са по-склонни да купуват козметика, която е полово неутрална

Близо една трета от британските мъже биха закупили козметика, ако е пусната на пазара като полово неутрална, разкри фирмата за анализ на пазарите Future Thinking.

Оказва се, че докато много брандове за мъжка козметика в голяма степен разчитат на известни господа, като Дейвид Бекъм или Хари Кейн, които да ги рекламират, съвременните мъже биха могли да реагират по-добре на полово неутрална реклама и съответно опаковка.

От друга страна, повечето марки за гримове и грижа за кожата имат женски модели и знаменитости, от Estée Lauder и Karlie Kloss до Manuka Doctor и Kourtney Kardashian, което също може да възпира много потенциални потребители.

Според новото изследване, 41% от 18-24 годишните заявяват, че биха били по-склонни да приемат рутинни процедури за грижа за тялото или лицето, ако маркетингът е без пол - в момента само 10% от тази възрастова група твърдят, че използват козметика.

Почти една четвърт от хората на възраст под 24 години (23%) и 27% от 25-34 годишните вярват, че неутралното рекламиране помага да се премахне стигмата при закупуването на козметични продукти и от двата пола.

„Изглежда индустрията е прекалено фокусирана върху разширяването на възможностите за дадена марка на сравнително малък пазарен сегмент - само един на всеки десет от 18-24 годишните мъже използват козметика“, казва Норийн Кинси, старши директор по научните изследвания във Future Thinking.

И посочва още: „По-доходоносен подход всъщност може да бъде фокусирането върху ребрандинга на по-широк набор от продукти.“

И така, ето няколко начина, чрез които всеки мъж може да подобри външния си вид!

Елиминирайте нежеланото окосмяване

Космите в носа, в ушите или други подобни, които се появяват навсякъде по лицето ви, не са секси. Отървете се от всичко това, като използвате пинсети. Веднъж седмично проверявайте лицето си за нови косми, които може да са се появили.

Упражнения

Когато имате планирана голяма нощ и искате да изглеждате възможно най-добре за нея, отидете да спортувате няколко часа преди събитието. В идеалния случай трябва да смесвате кардио с упражнения за тежест, като се концентрирате върху правенето на повторения, които ангажират основните ви мускулни групи, тъй като тази техника ще накара мускулите ви да изглеждат ултра тонизирани за няколко часа. Плюс това, упражненията ще повишат увереността ви и ще придадат на кожата ви здрав блясък.

Сдобийте се с добра стойка

Стоейки изправени, вие автоматично ще изглеждате по-стройни, с по-дефинирана мускулатура. Ще проектирате и повече увереност - атрибут, който повечето хора намират за много привлекателен.

Погрижете се за устата си

Мийте зъбите си редовно с избелваща паста за зъби, използвайте конец за зъби всяка вечер и избелвайте зъбите си с домашен комплект два пъти годишно. Всеки намира здравословния набор от зъби и венци за привлекателен, а да не се грижите за устата си може да бъде отблъскващо.

Инвестирайте в грижата за кожата

За да сте сигурни, че продуктите, които купувате, ще работят за вас, разберете типа на кожата си. Мъжете с мазна или склонна към акне кожа ще се възползват от продукт за измиване на лицето, съдържащ 2% концентрация на салицилова киселина, докато момчетата със суха кожа трябва да търсят почистващ препарат с кремообразна текстура. Вашият арсенал за грижа за кожата трябва също да включва хидратиращ овлажняващ крем, крем за очи за намаляване на всички признаци на стареене, слънцезащитен крем за защита от вредното въздействие на UV лъчите и ексфолиатор, който да направи кожата ви по-озарена. Успех, момчета!

5
, обновено на 14/02/2020
публикувал: News359.bg