Матраци Магнифлекс – история на успеха на една фирма

Матраци  Магнифлекс – история на успеха на една фирма

Матраци Магнифлекс са производители на едни от най-висококачествените продукти за сън, които се предлагат на българския пазар. Нямат аналог и често клиентите търсят точно техните продукти, заради многогодишният им опит и качеството, което налагат.

Интересно е как от малка работилница в Италия през далечните 60-те години са постигнали днешните мащаби на фирмата, предлагаща отличен сън и здравословна почивка на милиони потребители по цял свят.

Началото на матраци Магнифлекс

Джулиано Магни е човекът, който започва да произвежда първите матраци в съвсем малка работилница в Прато - град известен като световна столица на тъканите. Още тогава идеята на Джулиано е да комбинира прецизна изработка и майсторство с иновативни идеи и материали така, че да се предостави здравословен сън на потребителите. 

От Magniflex все още държат на това, като надграждат с нови технологии, но в същото време успяват да запазят и основната идея на създателя.  От началото на фирмата до 80-те години, фабриката увеличава производството с 1000 матрака на ден. След 90-те години на миналия век, матраци Магнифлекс стават известни и на чуждите пазари – Германия, Испания, Русия, Япония и Великобритания.

Осъвременени технологии на изработка

След 2000 г. матраци Magniflex завладяват света с нови шоуруми в различни континенти, много нови модели и все по-нови технологии. Материалите са все по-качествени, а клиентите все по-доволни. Магнифлекс ценят уменията на специализираните си техници, като работят изцяло с италиански материали. 

Екологично отговорна фирма, проектирала производството си така, че да поддържа максимална устойчивост във времето, гарантирана и от безсрочния гаранционен срок на много от продуктите им. С помощта на слънчеви фотоволтаични системи, те намалят вредните емисии на CO2 до минимум, опазвайки околната среда. Продуктите им са сертифицирани, без токсични и вредни вещества за човека.

От матраци Магнифлекс правят революция като започват да доставят матраците си на руло. Патентован метод от компанията още през 1986 г. Вакуумирането на рулото спестява много място при транспорт, като в същото време предоставя и най-високи хигиенни условия. Възможността за товарене на много повече матраци на руло, отколкото такива в цял вид, значително намаля вредните емисии от камионите. 

Матраци Магнифлекс в подкрепа на спорта

Вярвайки в тясната връзка между качество на почивката и здравословния начин на живот, от Магнифлекс подкрепят множество спортни турнири и кампании, дори създават матрак Magnistretch Sport със спортен дизайн и отличителна система за разтягане и отпускане на гръбначния стълб. Подходящ за активни спортисти и всеки, който страда от болки в гърба. Стремежът на компанията е да популяризира ползата от добрата почивка.

Матраци Magniflex подкрепят през годините различни играчи от националният отбор по ръгби, а лице на компанията през 2016 г. става известният футболен вратар Джанлуиджи Буфон. През последните години все повече спортисти спят на матраци Магнифлекс, както и все повече известни личности.

Матраци Магнифлекс – най-добри на българския пазар

В България матраци Магнифлекс са познати като най-добрите на пазара, предлагащи продукти от най-висок клас. Безсрочната гаранция на матраците им доказва това. Няма друг производител, предлагащ това. В почти всеки шоурум за мебели, онлайн магазин или физически магазин за продукти за съня ще срещнете техните модели. Подарете си здравословен сън!

0
, обновено на 17/10/2022
публикувал: News359.bg