Малки ремонти в дома - как да ги направим сами

Малки ремонти в дома - как да ги направим сами

Малките домашни ремонти могат да бъдат плашещи задачи, особено когато трябва да повикате професионалист, който да се справи с тях. Но какво ще стане, ако ви кажем, че можете лесно да ги направите сами с правилните инструменти и знания? Да, така е! С малко насоки можете да станете експерт по Направи си сам и да спестите малко пари, докато го правите. В тази статия ще ви преведем през някои обичайни дребни домашни ремонти, които можете да направите сами, без да разбиете банката.

Инструменти, от които ще имате нужда

Преди да се задълбочим в спецификата на всеки ремонт, нека първо да поговорим за основните инструменти, от които ще се нуждаете. Тези инструменти са лесно достъпни в повечето магазини за хардуер и не е нужно да харчите цяло състояние, за да ги получите.

- Чук

- Комплект отвертки

- Регулируем гаечен ключ

- Клещи

- Ролетка

- Универсален нож

- Ниво

- Бормашина и свредла

- Предпазни очила

- Ръкавици

С тези инструменти в ръка вие сте готови да се заемете с повечето малки домашни ремонти. Да започваме!

Ремонт на спукан кран

Спуканият кран е често срещан проблем, който може да бъде отстранен бързо с правилните инструменти. Първо, изключете подаването на вода към крана. След това свалете дръжката с помощта на отвертка. След това използвайте регулируем гаечен ключ, за да премахнете гайката, която държи крана на място. След като гайката бъде отстранена, можете да извадите целия комплект на крана.

Проверете гумената шайба вътре в комплекта на крана за признаци на износване. Ако е повреден, сменете го с нов. Сглобете отново крана и включете подаването на вода. Ето! Вашият течащ кран вече е поправен.

Поправяне на запушен дренаж

Запушените канали са друг често срещан битов проблем, който може да бъде отстранен без да се обаждате на професионалист. Първата стъпка е да премахнете всички видими остатъци от канализацията. След това изсипете вряща вода в канала, за да разхлабите всички натрупвания. Ако това не помогне, опитайте да използвате бутало, за да извадите запушването. Ако буталото не работи, използвайте дренажна змия, за да премахнете запушването.

Ако нито един от тези методи не работи, може да се наложи да използвате химически препарат за почистване на канализацията. Не забравяйте да следвате внимателно инструкциите на производителя и да носите ръкавици и предпазни очила, докато го използвате.

Поправка на дупка в стената

Случват се инциденти и понякога може да се окажете с дупка в стената. За щастие, ремонтът му е лесен процес. Първо отстранете всички остатъци около дупката. След това изрежете парче гипсокартон, което е малко по-голямо от дупката.

Задръжте пластира от гипсокартон върху дупката и очертайте формата му върху стената. Нарежете по линиите с помощта на служебен нож. Поставете пластира за гипсокартон в отвора и го закрепете на място с винтове за гипсокартон. Покрийте винтовете със смес за фуги и ги оставете да изсъхнат за една нощ. Шлайфайте областта гладко и я боядисайте, за да съответства на околната стена.

Смяна на осветително тяло

Смяната на осветителното тяло може да изглежда обезсърчително, но това е сравнително прост процес. Първо изключете захранването на осветителното тяло. Отстранете старото приспособление, като го развиете от тавана. Изключете кабелите от старото приспособление и ги свържете към новото. Прикрепете новото приспособление към тавана с помощта на предоставените винтове.

Не забравяйте да следвате внимателно инструкциите на производителя и да се уверите, че захранването е изключено, преди да започнете работа.

Заключение

Малките домашни ремонти не трябва да са стресиращи или скъпи. С правилните инструменти и знания можете лесно да коригирате повечето често срещани проблеми сами. Въпреки това, ако не сте сигурни за ремонт или не се чувствате уверени да го направите, винаги е най-добре да се обадите на професионалист.

Източник: Ремонтира.бг

0
, обновено на 15/11/2023
публикувал: News359.bg