Луксът в Банско си има име

Луксът в Банско си има име

Ако искате да преживеете вълшебна почивка, няма нужда да ходите през девет планини в десета. Има български планински курорт, който ще помогне приказката за вас да стане реалност. Луксът в Банско си има име и то е Лъки Банско. Хотелът в Банско предлага комфортно настаняване в петзвездна обстановка, ресторанти с гурме меню и неустоими спа удоволствия. Всичко това на фона на уникална природа и кристално чист въздух, на които можете да се наслаждавате от терасата си.

Различният хотел

Лъки Банско СПА & Релакс е пример за качествен български хотел, който не е част от международна верига. Той разполага с перфектно поддържана хотелска база, която се модернизира и обогатява всяка година в съответствие със световните тенденции в бранша. На разположение на гостите са отлично оборудван СПА център, уютни ресторанти, аква комплекс, детски стаи, президентски апартаменти. Условията и качеството на услугите осигуряват максимален комфорт и вълнуващи преживявания. 
Настаняването е в просторни студия и апартаменти, които предлагат всички удобства, необходими за идеалната почивка.

В антретата има гардероби с вграден сейф и огледало в цял ръст. Студията са обзаведени с легло за двама или две единични легла и разтегателен фотьойл. Стаята разполага с телевизор, писалище с огледало и стол и холна маса. Спалните в луксозните апартаменти са обзаведени с голямо легло за двама, гардероб и телевизор. Всекидневната на апартаментите разполага с двоен разтегателен и двоен неразтегателен диван. При поискване може да се предостави детско креватче. За удобство на гостите в студията и апартаментите има кухненски боксове, оборудвани с керамичен котлон, микровълнова фурна, тостер, машина за кафе Lavazza, хладилник, кана за гореща вода, съдове и прибори. 

Баните са с душ и вана, сешоар, телефон и SOS система. На разположение на гостите са качествена френска козметика за баня, чехли и халати. В хотела има и апартаменти с две спални и всекидневна.
Лъки Банско дава възможност да комбинирате луксозната почивка с лечебен ефект вследствие на приятни и полезни терапевтични процедури.

СПА център на световно ниво

В хотела се намират единствените в Банско био басейни за деца и възрастни с приятната за тялото температура 33 градуса. Чистотата на водата се извършва по най-иновативен метод чрез йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол. За приятното прекарване в басейна за възрастни допринасят подводна музика и хидроджет. Има и малък басейн с разтворени в него соли от Мъртво море. 

Водните забавления продължават с джакузи, контрастен, приключенски и ходромасажен душ и шокова вана. Вана за хидротерапия от най-съвременен тип предлага 15 програми с комбинация на перлен, вихров и тангенторен подводен масаж. 

За пречистване от токсините могат да се ползват две финландски сауни, едната от които е билкова. Сред горещите удоволствия е и инфрачервена сауна, която е препоръчителна за хора със сърдечни проблеми и артрити. Има също две парни бани, които са по-щадящи, тъй като температурата в тях е по-ниска в сравнение със сауните. Въздухът е по-влажен и пречиства дихателните пътища с помощта на ароматни масла. 
Друга атракция в комплекса е ледената стая със снежинки, в която студът стига до минус 18 градуса. Това иновативно съоръжение можете да намерите само в най-модерните СПА центрове.
В стаята се влиза след сауна, но за разлика от контрастните басейни и душове, охлаждащият ефект в ледената стая със сух въздух е по-щадящ за организма.

В спа центъра се намира и Солна стая за халотерапия, изградена с тухли от натурална хималайска сол. В нея могат да получат облекчение хора със заболявания на дихателната система и кожни проблеми. 
Детоксикиращ и разпускащ ефект имат индивидуалните терапии в хамама (турска баня). Сред привличащите вниманието процедури за глезене в нея са пилинг на тяло с мед и кафе и ориенталска приказка. Друго екзотично предложение е традиционната арабска терапия расул, при която здравословното и козметично въздействие върху тялото се получава вследствие на нанасянето на лечебна кал или глина.
През лятото може да се подложите на комбинираното въздействие на водата и слънчевите лъчи в открития басейн, на масите край който можете да се подкрепите с гурме или студени питиета от луксозния ресторант.

 

5
, обновено на 28/05/2020
публикувал: News359.bg