Лилавите прежди са истински хит на пазара днес

Лилавите прежди са истински хит на пазара днес

Плетивото е изключително модерно напоследък. Но не само като вид дреха, ами и като хоби. Безспорно, пандемията има пръст в това възродяване на занаята, но и има и други фактори, подтикващи много дами да потърсят в него утеха, забавление, а дори и идея за собствен бизнес. Всъщност плетенето търпи възход и поради факта, че потребителите днес все по-често търсят автентичните модни артикули пред мейнстрийм конфекциите на големите вериги и брандове. Да си купиш уникален плетен пуловер, създаден единствено и само за теб, е далеч по-привлекателно модно преживяване от това да си вземеш поло блуза от мола и докато излезеш от него, да видиш още поне шест дами със същото.

И докато все повече и повече дами се зарибяват да правят зимните си дрехи сами, в съвременния пазар за прежди започнаха да се прокарват и първите тенденции. За тази година, например, истински хит са лилавите прежди. О, да, люляковото, пурпурното, наситеното и нежното лилаво е истинска сензация на щанда с плетива…! И е толкова приятно да го гледаме как топли телата на свежите градски дами, които винаги са в крак с модата.

Защо пък точно лилави прежди?

Лилавото е хит сред преждите не за друго, а защото това е цветът на 2022-ра година. Интересен е начинът, по който той е избран. За тези от вас, които не са наясно, ще обясним предварително, че цветът на годината се избира от Pantone. Това е специализиран институт, който всяка година подбира кой да бъде актуалният за сезона нюанс. Това, което е любопитно за лилавото и 2022-ра година е, че Pantone създаде за случая чисто нов цвят. Точно така – специфичният оттенък на лилавото е наречен „very peri” и в момента се бележи под номер 17-3938 в най-пълната гама от налични нюанси в света, поддържана именно от Pantone. Специфичното за оттенъка е, че той представлява имитация на сензорните екрани от света на новите модерни дигитални устройства. А идеята на Pantone да създаде нов цвят, а и той да бъде точно такъв, се основава на концепцията, „че бъдещето принадлежи на неограничените възможности на човешкото творчество“.

Подходящи и креативни идеи с лилави прежди

Какво да си изработим или закупим в лилаво и то от прежда? Да започнем с това, че производителите на прежди са напълно наясно с решението на Pantone да обявят именно този специфичен лилав оттенък за цвят на годината. Така че те всички са заредени с уникални лилави прежди от всякакъв тип – вълнени, акрилни, ангорски и изобщо каквито се сетите. А ето какво може да изглежда прекрасно в цвят Very Peri:

  • Пухкав оъвърсайз пуловер. Той ще е най-атрактивната дреха за зимния ви сезон. И освен това може да направи и най-скучната визия с дънки или черна права пола в зашеметяващ дизайн от модния подиум.
  • Тясна прилепнала по извивките на тялото жилетка. Този страхотен бизнес стил ще допадне на всяка дама, която е против правилата за скучно и еднотипно облекло на работното място. Освен това, такава жилетка чудесно се съчетава с бяла риза под нея.
  • Плетен шал за класическото ви черно палто. Ако смятате да не сменяте своето зимно палто и тази година, поздравления – вие не сте част от така нареченото консуматорско общество. Все пак, за да изглеждате с една идея по-различни през този сезон, заложете на аксесоари. А какво по-добро от един лилав зимен шал, който да ви топли през студените дни?
  • Плетено декоративно одеяло за дома в лилаво. Коледа отмина, но студът още е тук. Така че е време да премахнете одеялата с Дядо Коледа и еленчета. Внесете нещо свежо и шепнещо за предстоящото идване на пролетта с нейните красиви цветя, включително и лилави. Това одеяло е чудесна опция за целта, не мислите ли?

А сега бързо към магазина за прежди, за да реализирате тези прекрасни лилави идеи!

Източник: Pleta.bg

0
, обновено на 15/02/2022
публикувал: News359.bg